Zaluje ktos czegos po remoncie teresy czego nie zrobil?
Ślizgi z allegro to te same co na aliekspresie za połowe tego co u nas. Z tym ze tam jest trochę więcej tego tałatajstwa. Ten główny brałbym od nich. Jak szlifierz mówi że zbierze 1 mm to srogo.
Ogólnie to fajny motocykl. Po latach jazdy na bardzo wielu motorkach patrze na te stare XTZ jak na taki maksikuter w wersji ADV. Problemem są plastiki i gaźnik. Reszta będzie latać kolejne 20 lat
Ale ten konkretny model to tak: Jest głęboko ukryty wiec przy każdym serwisie kupa roboty z dostaniem sie do niego. Najsłynniejsza jest ośka przepustnicy(dużo znajdziesz info na forum) da sie regenerować ale nie w nieskończoność. Z tego już powodu brak na używek a idea(YDIS) tego gaźnika uniemożliwia zastosowanie od czegoś innego- chociaż są jakieś czasem informacje, że komuś coś tam sie udało. Nie jeździłem na takiej sztuce i do myślenia daje mi fakt, ze podejrzanie szybko po takim przeszczepie trafiają na portale ogłoszeniowe.
Ale zawory oddałbym do gościa od głowic i niech on zdecyduje. Dla mnie wyglądają na na skraju za dużego luzu w prowadniku. Zresztą nic nie mówiłeś o luzach na zamkach, luzie tłoka, stanie tulei itd. Na tym etapie zastanowiłbym sie czy to nie np uszczelniacze zaworowe a nie żadne tam "przez tłoka".
Komentarz