Witam Panowie sprawa wygląda tak byłem dziś oglądać Xtz od kolegi z forum. W zasadzie silnik na ten rok (89')idealnie chodził jednak zmartwiło mnie (może nie potrzebnie)pocenie na lewym cyloku. Z pod uszczelki (głowica) dotyczyło to tylko jednego gara ,drugi był suchutki nie wiem czy ma mnie to martwić czy za bardzo się tym nie przejmować? dzieki za odp
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Poci sie pod uszczelką Diagnoza
Zwiń
X
-
Najlepiej by było jak byś jakąś fotkę pokazał bo tak to każdy wie że spod uszczelki głowicy nie może się pocić nic ani cieknąć.Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Komentarz
-
niestety zdjęcia nie zrobiłem a szkoda...generalnie nie wyglada to najgorzej te pocenie sie jest na całej objętości ale bardzo delikatne dlatego pytam czy spotkaliście sie z czymś takim czy jest jakaś tolerancja na to czy po prostu to grubsza sprawa?Ostatnio edytowany przez kamaz77; 536.
Komentarz
-
Ja mam cały czas ponad stan i nie poci się nic.Zamieszczone przez dex Zobacz postaMi zaczęła się pocić po wymianie oleju. Wlałem troszkę więcej niż fabryka przewiduje, ale dość szybko się zorientowałem i odessałem nadmiar, po czym pocenie ustąpiło. Może w tym przypadku jest podobnie?--== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--
Komentarz
-
Ja to nie wiem jak można przelać olej w st, przecież tam jak sie naleje nawet całą bańkę 4 litry to jest tylko ze 100ml ponad stan, no chyba że ktoś spuści tylko z dołu silnika
przy wymianie. Tak jak lukass pisze, ja też miałem ciągle max w st i nic się nie pociło, u mnie zaczęło spod uszczelki napinacza rozrządu lecieć, po wymianie był spokój.
Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Komentarz
Komentarz