Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Poci sie pod uszczelką Diagnoza

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

[750] Poci sie pod uszczelką Diagnoza

Witam Panowie sprawa wygląda tak byłem dziś oglądać Xtz od kolegi z forum. W zasadzie silnik na ten rok (89')idealnie chodził jednak zmartwiło mnie (może nie potrzebnie)pocenie na lewym cyloku. Z pod uszczelki (głowica) dotyczyło to tylko jednego gara ,drugi był suchutki nie wiem czy ma mnie to martwić czy za bardzo się tym nie przejmować? dzieki za odp
    Ostatnio edytowany przez kamaz77; 536.

A co to cylok? Po śląsku cylinder?

Spod której uszczelki? Masz na myśli pokrywą zaworów czy uszczelkę głowicy?
    --== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--

Komentarz

chodzi mi o uszczelkę głowicy

Komentarz

Najlepiej by było jak byś jakąś fotkę pokazał bo tak to każdy wie że spod uszczelki głowicy nie może się pocić nic ani cieknąć.
        Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
        No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
        sigpic

Komentarz

niestety zdjęcia nie zrobiłem a szkoda...generalnie nie wyglada to najgorzej te pocenie sie jest na całej objętości ale bardzo delikatne dlatego pytam czy spotkaliście sie z czymś takim czy jest jakaś tolerancja na to czy po prostu to grubsza sprawa?
          Ostatnio edytowany przez kamaz77; 536.

Komentarz

Mi zaczęła się pocić po wymianie oleju. Wlałem troszkę więcej niż fabryka przewiduje, ale dość szybko się zorientowałem i odessałem nadmiar, po czym pocenie ustąpiło. Może w tym przypadku jest podobnie?

Komentarz

hmm powiem Ci może tak być. Jak sprawdziłem motor poprosiłem żebyśmy obejrzeli ile ma oleum.Trochę go zagrzaliśmy i było max albo minimalnie nawet ponad max wyjścia dwa albo na szybciocha dolewane albo po prostu nie wiedział o tym i tak jeździł.....

Komentarz

Zamieszczone przez dex Zobacz posta
                Mi zaczęła się pocić po wymianie oleju. Wlałem troszkę więcej niż fabryka przewiduje, ale dość szybko się zorientowałem i odessałem nadmiar, po czym pocenie ustąpiło. Może w tym przypadku jest podobnie?
                Ja mam cały czas ponad stan i nie poci się nic.

Komentarz

LukaSS takie lanie ponad max to nic dobrego nie wiem co chcesz przez to uzyskać?.......

Komentarz

Bo mi olej żre czasami w litrach przy moim stylu jazdy. A miałem sytuację kilka razy, że jeździłem z olejem poniżej MIN.
                    Zresztą smarowanie z suchą miską jest.

Komentarz

ale ogólnie sprawdzasz stan nie wkręcając bagnetu tak?

Komentarz

Załapuję na pół do jednego zwoju, tak by bagnet stał pionowo. Inni tylko przytykają.

Komentarz

w sumie twój sposób wydaje mi się rozsądniejszy...

Komentarz

LukaSS, może moja uszczelka nie jest już w idealnym stanie i dlatego zaczęła się pocić, ale tak jak mówię, po odessaniu nadmiaru oleju pocenie ustąpiło. Wydaje mi się, że warto sprawdzić tą kwestię zanim się rozbierze silnik

Komentarz

Ja to nie wiem jak można przelać olej w st, przecież tam jak sie naleje nawet całą bańkę 4 litry to jest tylko ze 100ml ponad stan, no chyba że ktoś spuści tylko z dołu silnika przy wymianie. Tak jak lukass pisze, ja też miałem ciągle max w st i nic się nie pociło, u mnie zaczęło spod uszczelki napinacza rozrządu lecieć, po wymianie był spokój.
                              Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
                              No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
                              sigpic

Komentarz

Pracuję...
                              X