Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Nożny starter

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

[600Z] Nożny starter

Witam czy jest możliwość założenia nożnego startera do Xt 600 Tenere z 88r.?

Możliwość jest jak najbardziej,trzeba przełożyć kilka części z modelu xt na kopniak.
    "Na dobry początek - jedź na koniec świata"

Komentarz

MOżna też wykorzystać cześći z silnika 1vj od wcześniejszej teresy 600tki
      Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
      No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
      sigpic

Komentarz

trzeba rozpoławiać silnik czy nie ?

Komentarz

Zamieszczone przez Dreak Zobacz posta
          trzeba rozpoławiać silnik czy nie ?
          Moim zdaniem nie, trzeba będzie tylko zmienić kosz sprzęgłowy żeby mial odpowiednie tryby i dekiel zewnętrzny ale ja takich rzeczy nie robiłem, miałem kopniak od początku. Może ktoś bardziej obeznany się wypowie.
          Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
          No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
          sigpic

Komentarz

Chyba jednak trzeba rozpoławiać, kopniak zazębia się o koło zębate w skrzyni biegów.Sprzęgło jest takie same. W modelu z rozrusznikiem nie montują tego koła, ja przynajmniej nie widzę go na schematach.

Komentarz

http://www.advrider.com/forums/showt...t=xt600&page=4 na zdjęciu widać zestaw potrzebny do przełożenia + jeszcze sam kopniak

Komentarz

Pracuję...
              X