Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

skrzynia biegów się zakleszcza

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

[750] skrzynia biegów się zakleszcza

witam .przy rozgrzanym silniku cieżko 'wchodzą' biegi

mi wchodzą lekko

A tak serio, to:
    1. Zapraszamy do powitalni, celem przedstawienia się
    2. Podaj chociaż model motocykla
    "Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania." Benjamin Franklin

Komentarz

rootolf ma racje, napisz co to za motocykl będzie łatwiej pomóc
      Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
      No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
      sigpic

Komentarz

Bardzo przepraszam za 'jazde na skróty' bez powitalni.Własnie uzupełniłem trochę swoj profil.A jeśli chodzi o moto ;xtz 750 "95
        Ostatnio edytowany przez znikopis; 546.

Komentarz

Zamieszczone przez znikopis Zobacz posta
          Bardzo przepraszam za 'jazde na skróty' bez powitalni.Własnie uzupełniłem trochę swoj profil.A jeśli chodzi o moto ;xtz 750 "95
          Od razu przyjemniej
          W jakim stanie masz sprzęgło i jakiego oleju używasz?
          "Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania." Benjamin Franklin

Komentarz

Kupiłem na wiosne tego roku ,dojeżdziłem jakoś do końca sezonu a teraz mam zamiar doprowadzić moto do ładu.Nie wiem co silniku jeszcze nie otworzyłem ,ale najbardziej dokuczają mi te biegi,po ok.5 km. jazdy w korku bez 'przegazówki nie można biegu w góre wrzucić.Ja tez podejrzenia co do sprzegła,jakby troche za szybko brało mimo luzu na lince ale nie ma tendencji do ciągniecia.

Komentarz

To sprzęgło na pewno, podreguluj linkę, olej też może w tym mieć duże znaczenie bo nie rozklejają się tarczki przy przerzucaniu biegów. Jak nie ślizga można z tym jeździć ale trzeba się przyzwyczaić, inaczej nowe tarczki z przekładkami i sprężyny.
              Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
              No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
              sigpic

Komentarz

Witam, dzieki za potwierdzenie moich przypuszczeń . Obawiam sie że jeszcze dojdzie kosz sprzegłowy.

Komentarz

Czyli pewnie czeka Cię rozbiórka i sprawdzenie stanu sprzęgła.

Komentarz

Pracuję...
                  X