witam .przy rozgrzanym silniku cieżko 'wchodzą' biegi
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
skrzynia biegów się zakleszcza
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez znikopis Zobacz postaBardzo przepraszam za 'jazde na skróty' bez powitalni.Własnie uzupełniłem trochę swoj profil.A jeśli chodzi o moto ;xtz 750 "95
W jakim stanie masz sprzęgło i jakiego oleju używasz?"Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania." Benjamin Franklin
Komentarz
-
Kupiłem na wiosne tego roku ,dojeżdziłem jakoś do końca sezonu a teraz mam zamiar doprowadzić moto do ładu.Nie wiem co silniku jeszcze nie otworzyłem ,ale najbardziej dokuczają mi te biegi,po ok.5 km. jazdy w korku bez 'przegazówki nie można biegu w góre wrzucić.Ja tez podejrzenia co do sprzegła,jakby troche za szybko brało mimo luzu na lince ale nie ma tendencji do ciągniecia.
Komentarz
-
To sprzęgło na pewno, podreguluj linkę, olej też może w tym mieć duże znaczenie bo nie rozklejają się tarczki przy przerzucaniu biegów. Jak nie ślizga można z tym jeździć ale trzeba się przyzwyczaić, inaczej nowe tarczki z przekładkami i sprężyny.Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Komentarz
Komentarz