Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

problem ze zmianą czwartego biegu na piąty

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

problem ze zmianą czwartego biegu na piąty

Mam pytanie od niedawna posiadam xtz 660 rok 93 nie mam doświadczenia z Tym motocyklem i stad pytanie mianowicie:puszczając sprzęgło przy zmianie biegu z czwartego na piąty motocykl (czasami nie zawsze)wchodzi w obroty jak by był na luzie wtedy puszczam gaz obroty spadają wciskam jeszcze raz gaz i bieg jest co może być przyczyną dziwne ze to tylko się dzieje na tych biegach sam już nie wiem

Krzywy/wyrobiony wodzik lub uszkodzony/wytarty sterownik biegów lub paskudne luzy na wałku biegów (n.p. padnięte łożyska). Prawdopodobnie sprzęgło kłowe na trybie tego biegu też już padło. W każdym razie wymaga to rozbiórki silnika.

pzdr, Adam

P.S. Zapraszamy do powitalni.
    sigpic

Komentarz

Sprawdź czy bieg na sucho dobrze się zapina i nie wypada,
      moim zdaniem to wina zapadki na zmieniaczu, nie trzyma i bieg wypada przy przerzucaniu,
      spróbuj mocniej wrzucać piątkę, jak nie pomorze to tak jak pisał Adam, rozbiórka niestety.
      Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
      No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
      sigpic

Komentarz

Pracuję...
      X