Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Gdzie jest takie okienko do kontroli GMP?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

[750] Gdzie jest takie okienko do kontroli GMP?

Napisz gdzie jest takie okienko do kontroli GMP. I pytanie odnośnie napinacza łańcucha rozrządu: co trzeba zrobić żeby sprawdzić na którym ząbku jest ustawiony i jak dowiedzieć się czy łańcuch trzeba podciągnąć i jak to zrobić

Wydzielone z http://xtzclub.pl/threads/1038-Yamah...4237#post24237

Gdzie jest takie okienko do kontroli GMP?

Zamieszczone przez robkri
    Napisz gdzie jest takie okienko do kontroli GMP.
    Dyskusję o napinaczu i GMP proszę kontynuować w nowym wątku żeby nie zasmiecać Lukassowi tematu moje moto. Pzdr.

Zamieszczone przez robkri
    I pytanie odnośnie napinacza łańcucha rozrządu: co trzeba zrobić żeby sprawdzić na którym ząbku jest ustawiony i jak dowiedzieć się czy łańcuch trzeba podciągnąć i jak to zrobić
    Łańcuch rozrządu w st nie ma regulacji innej niz sprężynka w napinaczu, nie reguluje się go samemu. Wykręć śrubkę z napinacza która trzyma srężynę potem odkręć dwie śruby mocujące korpus napinacza, po wyjęciu zobaczysz ząbki, policz je i zobacz ile jeszcze brakuje do końca wysunięcia się napinacza.
    Ostatnio edytowany przez marcinjunak; 46.
    Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
    No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
    sigpic

Komentarz

Okienko do kotroli GMP jest w lewej kapie silnika:

To okragłe coś, ale nie na środku
      sigpic
      "Cieszył się wędrówką do nieznanych miejsc, oglądaniem nieznanych rzek, a trudy wynagradzała mu pasja poznania"

"Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE."

Komentarz

Zamieszczone przez marcinjunak Zobacz posta
        Dyskusję o napinaczu i GMP proszę kontynuować w nowym wątku żeby nie zasmiecać Lukassowi tematu moje moto. Pzdr.

Łańcuch rozrządu w st nie ma regulacji innej niz sprężynka w napinaczu, nie reguluje się go samemu. Wykręć śrubkę z napinacza która trzyma srężynę potem odkręć dwie śruby mocujące korpus napinacza, po wyjęciu zobaczysz ząbki, policz je i zobacz ile jeszcze brakuje do końca wysunięcia się napinacza.
        Zanim wykręcisz napinacz ustaw wałki rozrządu w takiej pozycji by zadna krzywka nie naciskała na zawór bo można przestawić rozrząd, mnie to kosztowało sześć zaworów uszczelkę pod głowice i koszta robocizny

Komentarz

Zamieszczone przez marcinjunak Zobacz posta
          W moim temacie to się napewno nie pogniewam

Zamieszczone przez robkri Zobacz posta
          Napisz gdzie jest takie okienko do kontroli GMP. I pytanie odnośnie napinacza łańcucha rozrządu: co trzeba zrobić żeby sprawdzić na którym ząbku jest ustawiony i jak dowiedzieć się czy łańcuch trzeba podciągnąć i jak to zrobić

Wydzielone z http://xtzclub.pl/threads/1038-Yamah...4237#post24237
          Tylko kręcąc wałem (przez otwór pokrywy alternatora) kręć w lewą stronę !!!!

Jecze jedna bardzo ważna rzecz.
          Pod żadnym pozorem nie należy zamieniać miejscami szklanek!!!!
          A dlaczego? Szklanki też posiadają swoją grubość czoła, które może się różnić o kilka setek (błąd produkcyjny, zużycie materiału poprzez krzywke zaworową)... i po drugim pomiarze (po podmianie szklanek) może okazać się, że luz zaworowy może się zmienić - znając życie - na niekorzyść.
          --== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--

Komentarz

Pracuję...
          X