Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Co to za otwór w głowicy XTZ750 ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

[750] Co to za otwór w głowicy XTZ750 ?

Witam;

mam pewne wątpliwości co do otworu w głowicy, który jest widoczny na poniższym zdjęciu.

glowica-xtz750.jpg

Nie stwierdziłem na 100% ale mam wrażenie, że sączy się z niego płyn chłodniczy. Próbowałem coś na ten temat znaleźć w manual'u ale nic nie znalazłem. Czy to w ogóle możliwe? Przerabiał ktoś ten temat?

tego otworu chyba nie powinno tam byc

Komentarz

Lepiej go jednak nie zatykać, żeby woda która się zbierze w okolicy świec miała którędy wypływać
      sigpic

Komentarz

hm jeśli do tego służy to faktycznie lepiej nie zatykac ale za chiny nie pamietam takiego u mnie sprawdziłem ani w moim starym ani w tdmowym nie ma tego otworu
        Ostatnio edytowany przez bladyxtz; 213.

Komentarz

Fxrider - faktycznie masz rację, poszedłem, ściągnąłem chłodnicę i uwierzyłem. Na pokrywie zaworów w zagłębieniu "stoi" płyn chłodniczy. Czeka mnie ściągniecie pokrywy zaworów, odkręcenie króćca i sprawdzenie czy padł o-ring czy też może coś z samym króćcem jest nie tak.

forumxtz-króciec-pokrywa-za.jpg

Przyczyna - stawiam na jakąś zimową wykładkę na lewą stronę
          Ostatnio edytowany przez Yelon; 478.

Komentarz

Oring do wymiany. Rozmiar to np. 18,7x2,6.
            Otwór musi być drożny i ciągnie się on od drugiej świecy, kanałem w środku głowicy, później do drugiej świecy i wychodzi na zewnatrz.
            --== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--

Komentarz

Dzięki właśnie się przymierzam do zakupu paru części więc dojdzie jeszcze O-ring .

Komentarz

Wrzucam jeszcze zdjęcia:

forumxtz-wyciek.jpg

forumxtz-wyciek2.jpg

Komentarz

PracujÄ™...
                X