Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Jakiej firmy uszczelki silnika ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Jakiej firmy uszczelki silnika ?

Pytanie dotyczy kompletu uszczelek do silnika.Czy ktoś użył takich http://moto.allegro.pl/yamaha-xtz-75...464494517.html czy może lepiej kupić z larssona
    korekta - larsson sprzedaje uszczelki tej samej firmy ATHENA ciekawa różnica w cenie
    Ostatnio edytowany przez bladyxtz; 213.

Athena ma niezłe uszczelki - też handluję larssonem , cena podane przez gościa z allegro jest niska trochę za niska - ale foto nie przedstawia chyba uszczelek z Tenerki
    albo ja nie dowidzę ...

Jeśli jedak cena podana odpowiada Larssonowemu produktowi to mało gość chcce ...

Komentarz

Nie wiem jak sprawa przedstawia się z uszczelkami u żółtych ludzi ale ja jak robiłem remont w exc 520 kupiłem zały zestaw silnika za 550zł w serwisie w ktmie, zadzwoń na wszelki wypadek i zapytaj czy mają coś takiego jak gasket set do tdma.

Ogólnie jeśli chodzi o athene uszczelki dobre, ja nie miałem z nimi problemu w małej teresie, pasowały dobrze.

Ale ty przecież potrzebujesz uszczelek do tdma a nie do teresy.
      Cena podana na allegro faktycznie jest niska bo w detalu w larssonie kosztuje cos koło 600zł wiec odejmując 40% wychodzi koło 400zł normalna cena dla ludzi

Nie chcę nic mówić ale pewnie żółte ..uje powiedzą koło tysiaka za taki zestaw w yamaha.
      Chyba już nie kupie żółtego motocykla .
      Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
      No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
      sigpic

Komentarz

To prawda poznałem wstepnie cene uszczelek u żółtków i wiem że kupie te z larsona co do ceny od tego gościa to fakt sa to uszczelki do xtz 750 a do tdm już są inne i kosztują ciut wiecej czyli całe 250zł więcej teraz musze jeszcze namierzyć kogoś kto ma duzy rabat w larsie i dokonać zakupu Poza tym musze jeszcze sprawdzić czy nie ma jakiejś sztuczki która pozwoli zwalić sam duł silnika bez zdejmowania góry co pozwoliło by mi sporo zaoszczędzić

Komentarz

A co konkretnie chcesz zdziałać ?
          Powinno dać się wyjąć wał bez ruszania cylindrów/głowicy, aczkolwiek w tym przypadku raczej się nie obędzie bez wyjęcia tłoków z cylindrów. Proponowałbym wcześniej zdjąć łańcuszek z wałków rozrządu. Z tym, że jeśli okaże się, że tak czy siak musisz ściągać górę, to łatwiej to rozkręcić jak silnik jest w całości, najlepiej w moto.
          sigpic

Komentarz

Konkretnie muszę sie dobrać do skrzyni biegów i jeśli jest opcja zrobienia tego bez wyjmowania wału tłoków itp to było by super

Komentarz

Pracuję...
            X