Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Jak oddławić YAMAHA XTZ 660

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Krzsiek
    odpowiedział(a)
    Gaznik majac w reku rozkrecasz i sprawdzasz co masz wybite na dyszach i iglicy. Poruwniuesz to z danymi w serwisowce.
    Krocce gaznikowe zdlawione maja przysloniety kawalek otworu w srodku, widac to jak wyjmiesz gaznik. Mozesz tez wybadac palcem
    ansaugstutzen.jpg

Wymiary walka rozrzadu tez sa w serwisowce, ale tu trzeba juz sciagnac pokrywe zaworow aby cokolwiek zmierzyc.
    Ostatnio edytowany przez Krzsiek; 62.

Zostaw komentarz:

• gwardia
    odpowiedział(a)
    Zbierając do "kupy" wszystkie informacje o czym koledzy piszą, to należy sprawdzić - wymienić: króćce, dysze, iglice, wałki rozrządu, tłumik i nie wiadomo co jeszcze. Jak mam np. sprawdzić czy na tłumiku mam zdławienie? Jak odróżnić wałek w wersji zdławionej od normalnej. Podejrzewam, że 660 na rynek niemiecki w wersji np. 20 KM były dławione w jeden sposób. Czy nikt nie wie w jaki? czy nie chce się dzielić informacjami?

Zostaw komentarz:

• marcinjunak
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez gwardia Zobacz posta
    Czy ktoś jest w stanie powiedzieć konkretnie jak były dławione XTZ660 z 92 roku w Niemczech? Bo czytam wątek i większość informacji jest typu prawdopodobnie, sprawdź z spisie części i porównaj z tym co masz, a nie ma nic konkretnego.
    Takie wiadomości dostaniesz tylko w ASO a i to nie do końca jeśli trafisz na paparucha a nie mechanika, zrób jak koledzy piszą a na pewno będzie dobrze.

Zostaw komentarz:

• gwardia
    odpowiedział(a)
    Czy ktoś jest w stanie powiedzieć konkretnie jak były dławione XTZ660 z 92 roku w Niemczech? Bo czytam wątek i większość informacji jest typu prawdopodobnie, sprawdź z spisie części i porównaj z tym co masz, a nie ma nic konkretnego.

Zostaw komentarz:

• piotr13
    odpowiedział(a)
    Miałem podobny przypadek z moto znajomego i też na pierwszy rzut oka membrana była cała i w dobrym stanie ale całość nie funkcjonowała tak jak trzeba i moto pod obciązeniem nie dociągało do 6 tys obrotów nawet a i dynamika taka sobie była.Winną okazała się właśnie membrana ,która była cała ale już spuchnięta.

Zostaw komentarz:

• george
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez piotr13 Zobacz posta
    Być może wcale nie jest blokowana,ani fabrycznie ani przez użytkownika tylko zwyczajnie trafił szlag membranę i druga przepustnica nie pracuje w pełnym zakresie.
    Takie było moje przypuszczenie, ale po rozebraniu gaznika okazało sie ze wszystko jest w b.dobrym stanie. Zaczyna mnie to denerwować i chyba zaprowadze ją do autoryzowanego serwisu. Zobaczymy co oni powiedzą

Zostaw komentarz:

• piotr13
    odpowiedział(a)
    Być może wcale nie jest blokowana,ani fabrycznie ani przez użytkownika tylko zwyczajnie trafił szlag membranę i druga przepustnica nie pracuje w pełnym zakresie.

Zostaw komentarz:

• george
    odpowiedział(a)
    Szukam na forum i nie mogę odnaleźć. Co mogę odnaleźć w serwisówce jak nie była zdławiona fabrycznie. Myślę póżniej ktoś ją przerobił.

Zostaw komentarz:

• LukaSS
    odpowiedział(a)
    Było na forum o tym

I ściągnij serwisówkę oraz katalog części przy okazji.

Zostaw komentarz:

• george
    odpowiedział(a)
    Jak zdławiona?

Mam nadzieje że coś poradzicie. Jakiś czas temu zakupiłem długo poszukiwaną 660-ke w nienajgorszym stanie z niewielkim przebiegiem prosto z niemcowni. Cała historia by była jak z bajki gdyby nie to że owa Tereska nie chce jechać, a mianowicie brak jej mocy. Z wielkim trudem rozpędza się do 135km/h, a w trakcie przyśpieszania można uciąć sobie drzemkę. W serwisie Yamahy sprawdzili po VINie ze nie była fabrycznie blokowana. Czy ktoś się orientuje czy blokowano je może póżniej w jakiś sposób? Mechanicy stwierdzili ze na pewno nie jest blokowana na tłumiku ani na dolocie. Coś przebąkiwali i module, ze może to jego wina, co o tym myślicie? Jakiś pomysł?

Zostaw komentarz:

• rootolf
    odpowiedział(a)
    Z katalogu części na rynek Austriacki, kilka części ma inne numery katalogowe:

Ostatnio edytowany przez rootolf; 7.

Zostaw komentarz:

• piotr13
    odpowiedział(a)
    Z manuala wynika tez,że dysze w blokowanych wersjach się różnią przynajmniej przy wersjach na Szwajcarię ale dawno to czytałem i tak do końca pewności nie mam

Zostaw komentarz:

• rootolf
    odpowiedział(a)
    U mnie poprzednik wymieniał tylko króćce i podobno jest odblokowana, więc jak to jest do końca?

Zostaw komentarz:

• fxrider
    odpowiedział(a)
    Spotkałem się z blokadą 660 na króćcach dolotowych (wtopione w gumę aluminiowe zwężki), niemal na pewno jeszcze gaźnik ma inne nastawy, wałek i raczej też wydech bez zmian.

Zostaw komentarz:

• robcio1187
    odpowiedział(a)
    Jeśli masz manuala do swojego moto i posiadasz trochę zdolności mechanicznych to sam byś doszedł gdzie masz zblokowane moto nawet można byłoby gaznik przełożyc jeśli masz jakiegoś znajomego który lata takim samym sprzetem nie zdławionym.

Zostaw komentarz:

Pracuję...
X