Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Czy XT660 bierze olej przy stałych obrotach?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Czy XT660 bierze olej przy stałych obrotach?

Cześć,

A ja mam dodatkowe pytanie powiązane z braniem oleju. Ostatnio usłyszałem, że ponoć w manualu do nowego XT660, który ma mniej więcej ten sam silnik co XTZ660 jest napisane, że silnik może brać olej przy długotrwałym utrzymywaniu go na stałych obrotach (i nie mówię tu o 6000 tylko nawet sporo mniejszych). Podobno dobrze robią tym silnikom zmiany obrotów. Jest to informacja zasłyszana od człowieka, który ma XT660 i chciałbym ją zweryfikować. Czy według Was ma jakieś uzasadnienie czy to bzdura?
    Ostatnio edytowany przez pjs; 2519. Powód: 6000 zamiast 6000 tys

Zasadniczo to długotrwałe utrzymawanie na obrotach ma miejsce na autostradzie a tam raczej na 3 tys się nie jedzie więc i łyknąć może .Starsze 600'tki nie l;ubiły tego ze względu na słaby 5 bieg ale silmnikowi to raczej nie szkodzi,wręcz przeciwnie jezeli są w odpowiednim przedziale dla 660'tki mniej więcej 3,5-5 tys to ona nawet to lubi...
    Jeżeli jest jeden cylinder to pozostaje tylko jeden wybór...
    Jeżeli jest wybór to mogą być nawet cztery...

Komentarz

Niech poda tą treść albo wrzuci na forum skan jeśli tak twierdzi, nie widziałem jeszcze żółtego manuala w którym żółci ludzie piszą że silnik lubi olej.
      Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
      No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
      sigpic

Komentarz

Być może,że coś pokręcił i chodzi o okres docierania piecyka.Wtedy faktycznie w manualu napiszą,żeby jeżdzić ze zmiennymi obrotami a i silnik na docierce może trochę oleju wciągać zanim się ułoży.
        Jeżeli jest jeden cylinder to pozostaje tylko jeden wybór...
        Jeżeli jest wybór to mogą być nawet cztery...

Komentarz

A moze chodzilo o minimalny przedzial na 1 000km ;> ?

Komentarz

Pracuję...
          X