Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

chrum, chrum w skrzyni biegów:(

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• mario_xt600
    odpowiedział(a)
    k...a i coś jeszcze,kupione sprzęgło z alledrogo okazało się złomem, pęknięte 2 sprężyny i dwie główki nitów,dobrze że mam nawyk sprawdzania części przed montażem.Reklamacja poszła no i zobaczymy co z tego wyjdzie,300 pln drogą nie lata.Na szczęście znajomy pożyczył mi koszyk z 4TX i już poskładałem to do kupy,odpaliłem i jest dobrze,nie stuka Muszę tylko doszczelnić dekiel bo lekko się poci i czekam aż przestanie lać deszcz,będzie próba

Zostaw komentarz:

• mario_xt600
    odpowiedział(a)
    Jutro składam sprzeglo ,wczoraj dotarły graty .niestety nie udało się wystartować na zlot. Ale jeszcze trochę sezonu zostało.Mam nadzieję że
    posmigam jeszcze w tym roku:-)

Zostaw komentarz:

• mario_xt600
    odpowiedział(a)
    nikt nie trafił głównej wygranej
    dziś po przekładce kompletu pożyczonego od Czeczena stwierdziłem :
    1) Sprzęgło po przekładce działało bez zarzutu,ucichły stuki.
    2) Po zamianie części między sobą stuki zmieniły częstotliwość.

więc pożyczony komplet wrócił do pudełka, wyczyściłem dokładnie moje sprzęgło i przez przypadek przejechałem paznokciem po bieżni łożyska.Okazało się że są tam odciśnięte małe bruzdy po wałkach łożyska.Dwie na zewnętrznej i dwie na wewnętrznej ( stąd nakładające się stuki o rożnych częstotliwościach.
    Wydaje mi się że rozwiązałem problem i pozostaje mi zakup kompletnego sprzęgła ,oczywiście używanego bo dowiedziałem się że nowy kosz kosztuje 2400,00 pln.
    no jest o co walczyć

Zostaw komentarz:

• mario_xt600
    odpowiedział(a)
    no piszę o tych sprężynach , te od docisku są nowe,wymienione jakieś 3 miesiące temu.
    Jeszcze raz odkręcę kosz i sprawdzę czy zębatka wału korbowego nie ma luzu,zęby ma całe .Może jakiś luz na klinie,albo coś?

Zostaw komentarz:

• LukaSS
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez mario_xt600 Zobacz posta
    sprężyny wizualnie całe,chyba że coś mi umknęło, będę miał inny kosz do przetestowania to wyeliminuje problem kosza.
    Ale patrzyłeś na te, które siedzą w samym koszu, równolegle do kierunku jazdy?

Zostaw komentarz:

• Beniamin
    odpowiedział(a)
    Pamiętam że kiedyś miałem problem z hałasem w xt i nadpęknięte było koło pośrednie do wałka wyrównoważającego;http://www.megazip.ru/ru/bike/yamaha...166305#g178733 a właściwie jego część element nr 19

Zostaw komentarz:

• mario_xt600
    odpowiedział(a)
    sprężyny wizualnie całe,chyba że coś mi umknęło, będę miał inny kosz do przetestowania to wyeliminuje problem kosza.

Zostaw komentarz:

• fxrider
    odpowiedział(a)
    Pęknięta sprężyna amortyzatora kosza sprzęgła ? Do objawów pięknie by pasowało (+ to, że nie jest to jakaś egzotyczna usterka), ale ciężko to powiązać z glebnięciem.

Zostaw komentarz:

• mario_xt600
    odpowiedział(a)
    Rozebrałem dekiel i kosz sprzegła i co się okazało że bez przekładek i tarczek sprzęgła i rozmontowanym koszu nic nie stuka,po zalożeniu samego kosza i zablokowaniu wałka skrzyni odpalam na chwilkę i stuka. Takie są objawy,teraz czas na diagnozę zapraszam do wyrażania swoich opini

Zostaw komentarz:

• Bartas
    odpowiedział(a)
    Nie zawsze. Ja spotkałem się z jedną z metalowymi kołami

Zostaw komentarz:

• fxrider
    odpowiedział(a)
    Możesz od razu ściągnąć ten mniejszy dekielek i zobaczyć, czy koła pomp oleju są całe (są plastikowe).

Zostaw komentarz:

• mario_xt600
    odpowiedział(a)
    "test" Adama zrobiony, stuka ciągle bez róznicy czy na biegu czy też w pozycji "n" . Może dziś rozbiorę deliel i zobaczę.

Zostaw komentarz:

• marcinjunak
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez erwinw Zobacz posta
    też to zauważyłem... zero gadania o żółtych kondonach (prawie), rzeczowe odpowiedzi... to chyba radość z możliwości jazdy na moto po kontuzji!... albo to po filmiku wysłanym przez Trocina na pewne forum, zobaczył gdzie ma przyjaciół (czyt.wsteczny bieg)

Sorki Mario, za oftopa!
    kurde bo nikt nie chce ze mną jeździć więc muszę ich jakoś do siebie zwabić

Zostaw komentarz:

• mario_xt600
    odpowiedział(a)
    ja pierdzielę jak się okaże że sprzęt mi się wysypał to chyba z Biebrzy kiszka no chyba że młodemu "pegaza" zwinę i się przytoczę powiem tak: wiem że może być kiepsko bo może serce się wysypało,ale może i uda się lajtowo sprawę załatwić więc nadzieje są.A wyjazd na "zlot" uzależnię od diagnozy,tyle że wolał bym jechać i się odstresować Erwin normalnie liczę na konkrety nawet w trybie stacjonarnym

- - - Zaktualizowano - - -

Zamieszczone przez marcinjunak Zobacz posta
    Nawet jeśli to skrzynia to i tak nowy silnik taniej wyniesie niż rozbiórka i naprawa starego.
    Jak zdejmiesz dekiel sprzęgła nic nie zobaczysz, skontrolujesz tylko zęby na koszu sprzęgłowym i na zębatce wału.
    Jeździj do końca sezonu, najwyżej gdzieś stanie moto jak dex'owi, nie wybuchnie tylko zacznie zwalniać i tyle.
    Ja też myślałem że mi się jakieś łożysko w skrzyni posypało, stukało podczas jazdy, po przejechaniu 2tys km zobaczyłem że nie ma 6 rolek na łańcuchu, jak zdjąłem zębatkę zobaczyłem że zostało 4 zęby z 16, reszta ułamane, winowajcą okazał się łańcuch, wyciągnięty w jednym miejscu po prostu zabijał małą zębatkę powoli, oby i Tobie nic poważniejszego się nie stało, przecież teresa to super extra hiper rajdowy dakarowy niepsujący się sprzęt
    jest super inaczej bym n ie jeździł na ST. Myślałem o innych sprzętach ale powiem że w podobnym przedziale to tylko TDM lub jakieś wiadro ewentualnie DL. tyle że na tenerce jakoś fajnie się smigało.

Zostaw komentarz:

• erwinw
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez kamilltee Zobacz posta
    ale Junakowi ktoś musiał nagadać !
    punktuje przed Biebrzą tak, że sam boję się na ile kolejek zasłuży
    też to zauważyłem... zero gadania o żółtych kondonach (prawie), rzeczowe odpowiedzi... to chyba radość z możliwości jazdy na moto po kontuzji!... albo to po filmiku wysłanym przez Trocina na pewne forum, zobaczył gdzie ma przyjaciół (czyt.wsteczny bieg)

Sorki Mario, za oftopa!
    Ostatnio edytowany przez erwinw; 32.

Zostaw komentarz:

Pracuję...
X