Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Obniżenie spalania lub czy 7,5l/100km to norma

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Zamieszczone przez Yogi Zobacz posta
    jeżeli chodzi o same membrany to pasują z DR 650

http://www.larsson.pl/?c=r&no=MzQ2MDAwMA==&bid=110108

a to tak jak jest sprzedawana do xtz w komplecie z przepustnicą
    http://www.larsson.pl/?c=r&no=MzQ2MDAxMg==&bid=111799

więc jak twoje przepustnice są ok, to lepiej membrany wymienić, bynajmniej parę groszy taniej
    ok ale jak podmienić membrany byłem dziś w larsonie i gość mówił że nie ma ch.. żeby to przełożyć że trzeba całe brać
    ja i tak zacznę od podłatania na prezerwatywę bo musze kase odłożyć tak czy siak i dokładnie zlustruję sposób połączenia mam nadzieję ze jednak się da to ogarnąć

Komentarz

gostek tego pewnie nigdy w rękach nie miał, i dlatego tak mówi ja temat przekładania już dawno opanowałem, sprawa jest banalnie prosta, wystarczy wyjąć zabezpieczenie membrany (takie białe lub żółte) ono dociska gumę do przepustnicy, i po czym podciągamy lekko gumą jednocześnie zdejmując ją do góry.

ja osobiście nie zakładałem z dr bo mi kasa nie pozwoliła, i kupiłem cały gaźnik tylko na membrany z YZF 750R za 180zł

tu czym się różnią http://archiwum.xtzclub.pl/forum/vie...79&rowstart=40

jak miałem jebnięte membrany to na ssaniu obroty dochodziły do 5700obr/min

możesz sobie potrenować zdejmowanie jak już masz całkiem dziurawe, za chiny nie idzie tego załatać.
      Ostatnio edytowany przez Yogi; 13.

Komentarz

Witam.
        Ja ostatnio podczas powrotu z Morska leciałem od 120 - 160 prawie cały czas i do rezerwy zrobiłem 246 km.
        Gaźniki po regulacji tylko ci z tyłu widzą czarny dym jak zapierdziela z tłumika.
        W sumie to nie jeżdżę niżej 120 więc nie wiem jak pali normalnie.
        Papacool

Komentarz

U mnie regulacja spalania też nie całkiem się udała. Do Morska jadąc 120 - 140 ok. 6,9 a przy powrocie 140 - 160 równo 5,13. Wychodzi na to że muszę poprawić. ( w S10 oczywiście)
          "Na dobry początek - jedź na koniec świata"

Komentarz

Zamieszczone przez Jarek11 Zobacz posta
            Witam.
            Ja ostatnio podczas powrotu z Morska leciałem od 120 - 160 prawie cały czas i do rezerwy zrobiłem 246 km.
            Gaźniki po regulacji tylko ci z tyłu widzą czarny dym jak zapierdziela z tłumika.
            W sumie to nie jeżdżę niżej 120 więc nie wiem jak pali normalnie.
            Mi w powrocie z Morska wyszło 7.2 bo zrobiłem 290km na baku 21l bez rezerwy przy prędkościach przelotowych 80-100 w terenie zabudowanym i 140-160 na obwodnicach Kielc i innych większych miast.
            Ogólnie jestem zadowolony bo nie ma żadnych dziur w obrotach czy uczucia słabego motoru z dołu czy na górze obrotów. Myślę też że przy pomiarach występują przekłamania bo nie uda się zawsze zatankować tyle samo paliwa do baku, zawsze jest ten pół albo litr niedokładności w zależności od tankującego.
            Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
            No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
            sigpic

Komentarz

Moja pali ok. 6,7 / 100 w tym dużo krótkich jazd po mieście i autostrada. Nie jeżdżę jakoś specjalnie ostro. Przed obniżeniem iglicy na przedostatni ząbek paliła ponad 7.

Komentarz

no więc membrany rzeczywiście da się zdjąć. narazie naprawa reperaturkami durex ale jak tylko się uda to kupie membrany od dr650 zaraz uszam na testy a jutro po pracy bede wiedział na pewno czy sie udało

Komentarz

Pracuję...
                X