Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Uszczelki silnika XTZ 750

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Uszczelki silnika XTZ 750

Witam. Potrzebuje pomocy. Gdzie oprócz Larssona dostanę uszczelki silnika ST 750?

jakieś serwisy aukcyjne itp. .... ale to zależy o których uszczelkach myślisz - ja kupowałem z larssona zamienniki atheny i nie byłem zadowolony... np. uszczelka pokrywy zaworów zaczeła po kilku dniach się pocić więc wydałem 2-gi raz kasę na oryginał Yamahy i teraz stosuję zasadę - Uszczelki "ważne" kupuję w ASO uszczelki "mniej istotne" w różnych miejscach oczywiście wszystkie uszczelki są ważne ! no ale niektóre są "ważniejsze"

Komentarz

Czasy oczekiwania są nieporozumieniem. Osobiście czekam już 4 tydzień na realizacje zamówienia z Larssona i coś czuję, że się nie doczekam.

Komentarz

I nie doczekasz się Ja czekam na specyfikacje olejów JMC i też nie mogę się doczekać. Zgłaszałem mase błędów na stronie i też nikt nic nie wie, umwywa ręce.....

Athena (producent uszczelek) informuje, że nie ma ich u siebie. Inne hurtownie też nie mają. Jedynie dostępne są uszczelki Top-End czyli na górę silnika. Są w PL dostepne ze 3-4 sztuki - za 330 z przesyłką mógłbym je zamówić.
        --== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--

Komentarz

Po 1,5 miesiąca dostałem termin prawdopodobnej wysyłki na 5 czerwca od jednego z polskich dystrybutorów . Na szczęście znajomy miał możliwość złożenia zamówienia w Niemczech, więc w ciągu trzech dni mam wszystko na stole.

Komentarz

I pytanie w temat uszczelek Top-End od Atheny do ST - wszystkie wymienilem, ale 3 o-ringi mi zostaly - do czego one sa?
            IMAG0700.jpg
            Dziekuje za odpowiedzi.

Komentarz

Cześć. Ta mniejsza od filtra oleju, może?
              Bez sensu, dopiero teraz zauważyłem że to paczka zapałek leży obok.
              Ostatnio edytowany przez kalosh; 3287.

Komentarz

czasem bywa tak - "Istnieje możliwość, że w KOMPLECIE USZCZELEK odnajdą Państwo większą ilość uszczelek niż jest to wymagane w Państwa motocyklu. Spowodowane to jest tym, że niektóre zestawy znajdują w ten sposób zastosowanie w większej ilości modeli. Przed przystąpieniem do montażu uszczelek, prosimy o zapoznanie się z zaleceniami zawartymi w książce obsługi motocykla. Zalecane jest stosowanie preparatów uszczelniających renomowanych firm."

Komentarz

Zamieszczone przez czeczen Zobacz posta
                  czasem bywa tak - "Istnieje możliwość, że w KOMPLECIE USZCZELEK odnajdą Państwo większą ilość uszczelek niż jest to wymagane w Państwa motocyklu. Spowodowane to jest tym, że niektóre zestawy znajdują w ten sposób zastosowanie w większej ilości modeli. Przed przystąpieniem do montażu uszczelek, prosimy o zapoznanie się z zaleceniami zawartymi w książce obsługi motocykla. Zalecane jest stosowanie preparatów uszczelniających renomowanych firm."
                  Super! No to spie spokojnie! Dzieki!

Komentarz

prędzej czy później motocykl sam Ci oznajmi, że nie założyłeś jakiegoś oringu

Komentarz

może od króćca pompy wody przykręcanego do cylindra ...

Komentarz

Zamieszczone przez Janas_WaWa Zobacz posta
                        może od króćca pompy wody przykręcanego do cylindra ...
                        nie, sprawdzalem

Komentarz

no to rurka wody wchodząca w pokrywę... ?

Komentarz

Zamieszczone przez Janas_WaWa Zobacz posta
                            no to rurka wody wchodząca w pokrywę... ?
                            nie, te ze zdjecia maja o 2-2.5 razy wieksza srednice, nisz ta rurka

Komentarz

jak będziesz mógł zmierz je, a ja zobaczę u siebie...

Komentarz

Pracuję...
                              X