Panowie, jesteśmy w Rumunii i zaczyna się nam rozciekac TT600. Czy ten simering można wymienić w warunkach polowych, np. wydlubujac go srubokretem? Czy ktoś ma rozmiar tego uszczelniacza? Na razie jedziemy, polegający olej, ale jak z kapania przejdzie na wyciek ciurkiem, to trzeba będzie grzebać.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
XT/TT600 simering na wałku zdawczym
Zwiń
X
-
W XT600E wymieniałem. Pamiętam, że pod zębatką trzeba było jakąś blaszkę odkręcić. Simmering pasuje od XTZ660.
Śrubokrętem nie wiem czy wydłubiesz by go nie uszkodzić ale jak się uda... Można też wkręt wkręcić i wyciągnąć go, tylko dziury po wkręcie trzeba zasilikonować.
Postarajcie się sprężynkę ściągnąć i ja skrócić lub podłożyć pod nią pazłotko.--== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--
-
Jeśli LukaSS nie ma wymiarów to jutro napiszę, w garażu na gwoździu wiszą 3 szt. będę musiał spisać wymiar, o ile faktycznie pasują od xtz660. Z tym że jak nie cieknie mocno to nie wiem czy warto ruszać. U mnie uszczelniacz w wałku wyrobił rowek i po wymianie na nowy uszczelniacz zamiast kapać, olej lał się z wałka. Dopiero po kilkudziesięciu próbach z ustawieniem uszczelniacza przestało ciec. I z tego co pamiętam by ominąć ten rowek, zasadziłem grubszy simmering chyba 9 lub 10mm.
Komentarz
Komentarz