Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Sprzęgło Lub skrzynia - jak sadzicie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Sprzęgło Lub skrzynia - jak sadzicie

No i stało się, ostatnia moja wyprawa zakończyła się powrotem na lawecie ;/

Jako ze mam kiepskie rozeznanie interesują mnie wasze prognozy co do usterki

Najpierw podczas jazdy autostradą skrzynia zablokowała się na najwyższym biegu, nie miałem możliwości zmiany biegu.
    Zjechałem na MOP przekonany ze trzeba poprawić linkę sprzęgła którą wymieniłem kilka dni wcześniej.
    Jednak sama regulacja nic nie pomogła. Po paru minutach zabawy z dźwignia udało mi sie odblokować skrzynie.
    Po przejechaniu kolejnych 200-300 metrów motor sam zmienił bieg na niszy i to o 3 pozycje
    Teraz po odpaleniu słychać metaliczne dźwięki z pod dekla tak jakby luzem latały nakrętki

Stawiam na skrzynię! ale bez rozkrecenia sie nie obejdzie. Dobrze ze całkiem skrzyni nie zablokowało bo mogło by bardzo boleć!

Komentarz

Tak czy tak trzeba rozbierać tzn połowić silnik, myślę że jeśli nie doszło do uszkodzenia kłów na kołach to zmieniacz albo przesuwki do wymiany.
      Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
      No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
      sigpic

Komentarz

Jedno co mnie dziwi to niski przebieg 17 000(oryginalny 100%)
        MAm nadzieje ze obejdzie sie niskim kosztem. Moto wstawiam do Dandiego z Płochocina, jak tylko wróci z urlopu

Komentarz

Zanim wstawisz sprzęt do Dandiego przeczytaj proszę moje wypociny. Możesz się naciąć bo ze słów Dandiego wynika, że nie ma on zielonego pojęcia o podstawach mechaniki i eksploatacji silników.

Ostatnio edytowany przez qbalon; 113.

Komentarz

Teraz to mi namieszałeś Raczej motoru do Dandiego nie wstawię , ale kompletnie nie wiem gdzie. Myślałem o stajni Motocyklowej ale są na wyjeździe realne terminy połowa wrzesnia.
            Jak macie naprawdę sprawdzony servis to podajcie namiar

Komentarz

Pracuję...
            X