Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Skrzynia Biegów / Sprzęgło ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Boncki90
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Beniamin Zobacz posta
    Zdejmuj dolną michę i zobacz czy wszystko znajdziesz.http://static1.megazip.ru/M/6e1/6e16...94eee903e0.png
    Zrobiłem jak mówiłeś. Fanty z miski. Czym może być to zdewastowane zakładam ogniwko łańcucha ?

02012009602.jpg

02012009601.jpg

Zostaw komentarz:

• Beniamin
    odpowiedział(a)
    Zdejmuj dolną michę i zobacz czy wszystko znajdziesz.http://static1.megazip.ru/M/6e1/6e16...94eee903e0.png

Zostaw komentarz:

• Boncki90
    odpowiedział(a)
    Co zrobilibyście na moim miejscu ?

Zostaw komentarz:

• wojtekk
    odpowiedział(a)
    Raczej większe elementy nie wyjdą przez dziurki od śrubek

Zostaw komentarz:

• Boncki90
    odpowiedział(a)
    Rozumiem, że wymiana oleju nie wystarczy ?

Zostaw komentarz:

• Beniamin
    odpowiedział(a)
    Raczej tak, teraz masz jeszcze dodatkowy problem, trzeba usunąć z silnika wszystkie "extra" dodatki. Większość leży zapewne w misce i cyka jak bomba z opóźnionym zapłonem.

Zostaw komentarz:

• Boncki90
    odpowiedział(a)
    Na dodatek to uszkodzone łożysko mi uszkodziło dekiel :/ To łożysko mogło być przyczyną tego wszystkiego ?
    Przepraszam Was za takie pytania ale mam motocykl od niecałego miesiąca tak na prawdę i dopiero go poznaję. Czy wystarczy kupić inne sprzęgło, w tym dekiel i zrobić podmiankę?

Ostatnio edytowany przez Boncki90; 4085.

Zostaw komentarz:

• Beniamin
    odpowiedział(a)
    Boncki masz zniszczone łożysko, pozycja nr 3; http://static1.megazip.ru/M/7d4/7d4a...2bee859107.png

Zostaw komentarz:

• Gandalf
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Boncki90 Zobacz posta
    Mówisz o tych łożyskach kulowych ?
    [ATTACH=CONFIG]19333[/ATTACH]
    najprawdopodobniej tak...

biegałka chodziła tak ciężko przy wrzucaniu na wyższy bieg, że musiałem nogę do przodu wysuwać i piętą biegi zapinać, bo czubkiem stopy już nie dawałem rady.

próba na szybko na stacji okazała się strzałem w 10 ... najebałem pod tę osłonkę plastikową w cholerę WDka i przeszło.

Zostaw komentarz:

• Boncki90
    odpowiedział(a)
    Rozebrałem sprzęgło. Na pierwszy rzut oka rzuciło się wyjedzony okrąg z dekla, który przykrywa tarcze. Dodatkowo przekładki tarcz są jakby popalone ? , po całości brązowe. Myślicie, że to może być przyczyną tych objawów ?
    Przepraszam za jakość zdjęć - robione skórką od pomarańczy.

23072015(003).jpg

23072015(005).jpg

23072015(007).jpg
    Ostatnio edytowany przez Boncki90; 4085.

Zostaw komentarz:

• rootolf
    odpowiedział(a)
    Linkę masz okej? klamka sprzęgła nie jest za bardzo wyrobiona, luz na klamce masz prawidłowy?

Zostaw komentarz:

• Boncki90
    odpowiedział(a)
    Tfu, zawiasach.

Zostaw komentarz:

• Boncki90
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Gandalf Zobacz posta
    Ja miałem problem tego typu na oversizie ... pomogło przesmarowanie wd 40 gruszek (jabuszek) cięgna "biegałki". od błota, kurzu itp. jakby się zacierały
    Mówisz o tych łożyskach kulowych ?
    5101422764.jpg

Zostaw komentarz:

• Gandalf
    odpowiedział(a)
    Ja miałem problem tego typu na oversizie ... pomogło przesmarowanie wd 40 gruszek (jabuszek) cięgna "biegałki". od błota, kurzu itp. jakby się zacierały

Zostaw komentarz:

• Boncki90
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez piotr13 Zobacz posta
    Sprawdź jak jedynka i dwójka wskakują przy zgaszonym silniku. Jezeli lekko to problem tkwi w sprzęgle. Postaw Moto tak by tylne koło było w powietrzu, włącz pierwszy bieg i zobacz czy po wciśnięciu sprzęgła koło przestaje się obracać, ewentualnie bardzo powoli może się kręcić ( tak obrót na minutę). Zobacz jak wygląda mechanizm przełączania biegów, najpierw ten zewnętrzny, czy nic się nie przycina. Po kolei etapami i dojdziesz. W najgorszym wypadku to bebechy skrzyni będą.
    Przy zgaszonym silniku biegi wskakują dobrze, bez żadnych problemów. Na stopce centralnej z kołem w górze wskakuje bieg 1, wciskam sprzęgło i koło się zatrzymuje. Z zewnątrz z dźwignią biegów jest wszystko ok. Chyba pójdzie do serwisu

Zostaw komentarz:

Pracuję...
X