Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Przestał palić na jeden cylinder.... może macie jakieś propozycje, pomysły?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

[750] Przestał palić na jeden cylinder.... może macie jakieś propozycje, pomysły?

Jechaliśmy na wycieczkę w góry stołowe, ale to najmniej istotne iiii wyjeżdżając od siebie zatankowałem pełny zbiornik by sprawdzić ile pali ta moja ST, bo to w sumie jej pierwsza wycieczka od czasu kupna, przejechała 160 km lalunia, zatankowałem jej znowu do pełna w Nysie, 20 min postoju odkąd wyjechaliśmy ze stacji, masakra po 3 km strzelanie z tłumika, kopcenie itp zaczęła palić na jeden cylinder, najpierw skubanie a później całkiem dupa, po drodze próbowałem ją reanimować jeszcze kilka razy tj wykręcanie świec czyszczenie i na pół minuty odpalała na dwa, a potem to samo, zostawiłem u kolegi po drodze bo bałem sie że stanie się coś poważniejszego noo ale na tym jednym sporo przejechałem by do niego dojechać, on zaczął ją rozbierać, mówi że olej wymieszany jest z paliwem i jeden gaźnik był nie za czysty.... co będzie dalej będe pisal na bierząco narazie tyle

Podwieszony pływak/ nieszczelny zaworek iglicowy pływaka.

Pewnie ta wykręcona świeca była czarna i mokra?
    --== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--

Komentarz

tak, tak oczywiście

Komentarz

Zalany jak nic. Trzeba dłubać w tym gaźniku.

Komentarz

Ja tak miałem jak mi wypadła zaślepka na króćcu ssącym (prawdopodobnie zaślepka od gniazda do synchronizacji gaźników)

Komentarz

narazie dzięki wielkie, w niedziele prawdopodobnie pojade po moto to sam zaczne coś kopać i cosik napisze znowu

Komentarz

Więc i ja dodam swoją opowieść. Po trasie 300 km moto miał odbój. Weekend był kiepski więc nie paliłem maszynki. Wtorek musiałem skoczyć do miasta. Odpaliła na jeden garnuszek ;-) Czasami jak jest zimno i wilgotno to jakoś moja tam ma że pochodzi min i działa gites. Więc i tym razem troche poczekałem i postanowiłem ja rozruszać. Niestety nic się nie zmieniło. Najgorsze jednak to że jest taka paskudna pogoda że nawet mi sie w niej dłubać nie chce. Wyprzedzając podejrzenia. Na wszelki wypadek kupiłem już sobie kąplecik zapasowych świeczek.
              Im GORZEJ tym LEPIEJ.
              Nikt nie mówił że będzie letko.

Komentarz

Zamieszczone przez LukaSS Zobacz posta
                Podwieszony pływak/ nieszczelny zaworek iglicowy pływaka.

Pewnie ta wykręcona świeca była czarna i mokra?
                No i zapowiada się, że dobre piwo Ci lecę

Przełożylismy zaworki, motocykl odpalił i chodzi cholera jakby nigdy nic, no nie wiadomo czy jest do wymiany, czy może akurat się zawiesił, zobaczymy. Teraz poskładam wszystko do kupy i już. Przepuszczają mi też zaworki przy baku, dziś sprawdziłem i okazało się, że te gumki są w niektórych miejscach poprzedzierane, można dostać samą gumkę czy trzeba cały zawór załatwiać??

Komentarz

Kurcze, to ja na zlocie będę pijaniusieńki

Znaczy kraniki przepuszczają. Trzeba poszukać kompletu naprawczego. Nie ma co kombinowac z używkami czy dorabianiem.

Komentarz

muszę się spieszyć by zdąrzyć na morsko, chciałbym tam pojechać chociaż na dzień Dzięki Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...
                    X