Witaj na XTZclub.pl!
Aby pisać posty musisz być zalogowany, a więc uprzednio należy się zarejestrować. Z obsługą forum możesz zapoznać się w FAQ. No i baw się dobrze
Polaczenie gaznikow trzeba rzezbic na obrabiarkach :/ ale reszta jest raczej bezproblemowa...
Hmm... myślę, że to akurat może być jeden z mniej kłopotliwych elementów. Z tego co kojarzę trzeba też przerabiać mocowanie wahacza, tuleje dotaczać.. gruba zabawa, kasochłonna, ale ciekawa
No i tereska się doczekała jeszcze w tym tygodniu przystępuje do wymiany silnika na 3vd z tdm. Trzymajcie kciuki,operacja nie jest zbyt z komplikowana i postaram się ją udokumentować na fotach i zdać jakąś relację jak już będzie po wszystkim No i oczywiście nie pogardzę poradami i wskazówkami
"Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania."Benjamin Franklin
No i tereska się doczekała jeszcze w tym tygodniu przystępuje do wymiany silnika na 3vd z tdm. Trzymajcie kciuki,operacja nie jest zbyt z komplikowana i postaram się ją udokumentować na fotach i zdać jakąś relację jak już będzie po wszystkim No i oczywiście nie pogardzę poradami i wskazówkami
W razie problemów pogadaj z użytkownikiem forum Guliwer. Przerabiał osobiście ten temat z powodzeniem... myślę, że Ci pomoże.
Pozodzenia
panowie a po czym poznać silnik TDM-y jaki to model i rok,
bo moto mam już 3 lata a poprzedni urzytkownik to wiedział tylko tyle że ma od tdm, napewno to 850 rocznik nieznany, w których latach wychodziły 4tx, z tedo co się dopatrzyłem to moduł jest nowszy nie jak w 3vd, no i silnik chodzi jak fała, numerów silnika brak, a jeszcze poważniejszych napraw nie było żeby ocenić od środka.
panowie a po czym poznać silnik TDM-y jaki to model i rok,
bo moto mam już 3 lata a poprzedni urzytkownik to wiedział tylko tyle że ma od tdm, napewno to 850 rocznik nieznany, w których latach wychodziły 4tx, z tedo co się dopatrzyłem to moduł jest nowszy nie jak w 3vd, no i silnik chodzi jak fała, numerów silnika brak, a jeszcze poważniejszych napraw nie było żeby ocenić od środka.
Elos ,
4TX wychodziły od 1996r. Jeśli motor chodzi jak Vka to jest z 4tx-a (lub TRXa). BTW w dwóch pierwszych latach produkcji 3VD silniki malowano na ciemnobrązowoszary(?) tak jak ramę , później srebrzystoszare - już do końca produkcji.
pozdro,
maniek
Komentarz