Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Kapie olej w okolicach dźwigni zmiany biegów....

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Kapie olej w okolicach dźwigni zmiany biegów....

Hej,

W mojej xtz 660 2010, 60 kkm - po zmianie na 20w50, zauważyłem may wyciek, kapie ok 5 ml/noc - w okolicy skąd wystaje dźwignia zmiany biegów - widać też że skrapla się na osłonie silnika.

Pytanie pewnie naiwne - ale może ktoś coś podpowie, ki uj?

- - - Zaktualizowano - - -

Mały wyciek - mialo być...

Pokaż zdjęcie.
    Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
    No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
    sigpic

Komentarz

Juz się wyjaśniło - śruba spustowa oleju niedokrecona - dziś postal u mechanika i po dokreceniu ok 2-3 mm przestało kapac. Mam nadzieję że to to było, ale jak dotąd po trochę pojezdzeniu jednak sucho.

Komentarz

no jednak cus dalej kapie - wysylam foto, wyglada jakby sie na tej bialej oslonce cos zbieralo, ale tez zastanawiam sie czy to nie z lancucha (mam scottoiler)...IMG_2754.jpgIMG_2755.jpgIMG_2756.jpgIMG_2757.jpg

Komentarz

u mnie bylo ze scottoilera - wylacz na jakis czas, pojezdzij, wyczysc, pojezdzij i zobacz, wyeliminujesz potencjalnie oczywistego winowajce
          Pzdr!
          prawko juz na 650, XTZ750 byla moim pierwszym moto, a teraz mam frajde

Komentarz

a wylaczyc tj. po prostu tym pokretlem to skrecic, czy ty demontowales go? - no i tak mysle - wyraznie bylo troche oleju na dole na tej oslonce bialej (nie wiem od czego ona jest)...

Komentarz

ja mialem elektrycznego (to pewnie nie byl "Scottoiler" tylko insza smarowniczka), wiec dalo sie po prostu wylaczyc, nie wiem czy w tym oryginalnym skrecenie na maksa = wylaczenie
              Pzdr!
              prawko juz na 650, XTZ750 byla moim pierwszym moto, a teraz mam frajde

Komentarz

OK, popatrze, dzieks

a nie wiesz od czego jest ta biala oslonka, tak swoja droga? bo cos mi sie wydaje, ze to spod tego tez...

Komentarz

Zamieszczone przez pnepost Zobacz posta
                  OK, popatrze, dzieks

a nie wiesz od czego jest ta biala oslonka, tak swoja droga? bo cos mi sie wydaje, ze to spod tego tez...
                  Tak se myślę, że to nie może być scott oiler bo on jest po drugiej stronie...

Komentarz

No i sie okazalo - uszczelka pod tym kolkiem zebatym od napedu sie byla sparciala

Komentarz

Pracuję...
                    X