Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

kolejny problem po wymianie zaworków iglicowych....

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

[750] kolejny problem po wymianie zaworków iglicowych....

No i znowu muszę prosić o rady, jak już pisałem we wcześniejszym temacie po tym zalewaniu świecy itp wymieniłem zaworki iglicowe, i świece bo jak się okazało już nie działała, a teraz kolejny problem: olej, filtr wymieniony; odpalam na ssaniu chodzi bez problemu na dwa, jak tylko spuszcze ssanie, chodzi nierówno parcha, strzela, ale co przede wszystkim, wali spalinami w filtry powietrza co jakiś czas, widać jak spod gum wydobywa się dym jak strzeli. Tylko mówię zawory jak najbardziej ok, szczególnie wydechowe jak twierdził kolega (jeszcze osobiście sprawdze raz po koledze), rozrząd dobrze ustawiony. I co wy na to?!?!?

Poziom paliwa dobrze ustawiony? śruby składu mieszanki wykręcone tyle ile podaje manual?

Znak T na kole magnesowym i znaki IN i EX na wałkach się zgadzają?
    --== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--

Komentarz

Jeżeli na ssaniu pracuje prawidłowo to raczej mieszanka niż ustawienia rozrządu,sprawdż czy króćce są dobrze założone
      Jeżeli jest jeden cylinder to pozostaje tylko jeden wybór...
      Jeżeli jest wybór to mogą być nawet cztery...

Komentarz

Zamieszczone przez piotr13 Zobacz posta
        Jeżeli na ssaniu pracuje prawidłowo to raczej mieszanka niż ustawienia rozrządu,sprawdż czy króćce są dobrze założone
        Ano też dobrze rzeczesz człecze

Komentarz

nooo teraz jakie króćce i jak ustawić mieszanke mi powiedzta chopy

Komentarz

Króćce czyli gumy,które łączą gażniki z silnikiem,połączenie ma być szczelne żeby nie łapało lewego powietrza.Do ustawiania mieszanki są śrubki,ile mają być wykręcone poszukaj w manualu,gdzieś na forum też jest to opisane,jesteś pewien co do porawnego złożenia gażników po wymianie zaworków?
            Jeżeli jest jeden cylinder to pozostaje tylko jeden wybór...
            Jeżeli jest wybór to mogą być nawet cztery...

Komentarz

nooo ale da się źle złożyć? Przecież tam żadnej wielkiej polityki chyba nie ma, sworzeń wyciągam, pływak pyk i wymiana zaworka, chyba, że jest coś o czym nie wiem.
              A jeśli chodzi o króćce no to jeszcze się upewnie, ale dym wali mi z gum miedzy gaźnikami a filtrami

Komentarz

Nowy zaworek może mieć ciut inną wysokość niż stary, więc poziom paliwa może się zmienić (tu prawdopodobnie obniżył). Ustaw poziom jak serwisówka każe i daj znać czy pomogło.

pzdr, Adam
                sigpic

Komentarz

Jak dla mnie to lewe powietrze sprawdź dokładnie, ja miałem takie same objawy

Komentarz

sprawdź czy zaślepka na króćcu ssącym ci czasem nie spadła (ta od podciśnienia )
                    ps.
                    nie martw sie ja po wymianie mam to samo nie chce odpalić po tygodniowym postoju a zmieniłem tylko zaworki , czeka mnie kolejna rozbiórka

Komentarz

a gdzie jest ta zaślepka???, wchodziłem na manuale ale nie wiem jakaś kupa mi się ściągnęła, podeślijcie mi konkretnego linka jak macie, ten motocykl już mnie tak wku**** że go zaraz je*** do rzeki i kupie sobie wsk e albo ogara za flaszke
                      Ostatnio edytowany przez lukasz_vip; 36. Powód: REGULAMIN!!! NIE PRZEKLINAMY!!!

Komentarz

Zamieszczone przez siedlar Zobacz posta
                        a gdzie jest ta zaślepka???, wchodziłem na manuale ale nie wiem jakaś kupa mi się ściągnęła, podeślijcie mi konkretnego linka jak macie, ten motocykl już mnie tak wk**** że go zaraz j**** do rzeki i kupie sobie wsk e albo ogara za flaszke
                        wk*** nie jednego
                        zaslepka na podcisnieniu do synchro gaźników
                        Ostatnio edytowany przez lukasz_vip; 36. Powód: REGULAMIN!!! NIE PRZEKLINAMY!!!

Komentarz

chłopy! moplik zrobiony, dzięki wszystkim za podpowiedzi, nie radziłem z tym sobie oddałem mechanikowi, mówi, że wyczyścił gaźniki, wymienił oringi na dyszach wolnych obrotów, zaworki iglicowe zmieniłem sam wcześniej jak już pisałem, synchronizacje zrobił noo i niby działa jak należy podobno, dzis odbieram, jest tylko mały problem jeszcze z cewką, ale to umieszcze w odpowiednim temacie. Dzięki za podpowiedzi, trza składać i jeździć, jeździć

Komentarz

Syf w paliwie, pływak się zawiesił lub jeden z zaworków iglicowych puszcza paliwo.
                            Pompa - jak pisał Adam, odpada to nie rzęch Afryka.

Komentarz

Usunięte na żądanie użytkownika

Komentarz

Pracuję...
                              X