Witam zakupiłem xtz 750 i dzisiaj chciałem sprawdzić olej i po wyciągnięciu bagnetu bagnet suchy... Jak to powinno być??? Bardzo pilne bo nie wiem czy mogę odpalac
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Sprawdzenie stanu oleju
Zwiń
X
-
Wsadź głębiej jakiś śrubokręt i zobacz czy jest w ogóle olej, 4 litry nie mogły wyparować, mogły jedynie spłynąć ze zbiornika do silnika. Kiedy ostatnio sprawdzałeś stan oleju? Kiedy wymieniałeś olej? Kiedy ostatnio odpalałeś silnik?Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
-
W silnikach z suchą i półsucha miską olejową na zimnym silniku bagnet rzadko coś pokaże. Skoro pompa podaję olej do zbiornika to w układzie jest. Jak się obawiasz uszkodzeń to po prostu spuść olej śruba z dołu, zalej świeżego ile trzeba i po strachu.Jeżeli jest jeden cylinder to pozostaje tylko jeden wybór...
Jeżeli jest wybór to mogą być nawet cztery...
Komentarz
-
Na forumowej wiki jest opisana zgodnie z manualem a bardziej przystępnie i po polsku. Tak więc śmiało w tym przypadku można korzystać z dorobku pokoleń tenerowcowhttp://wiki.xtzclub.pl/xtz/wiki/doku...a_oleju_750_st
Jeżeli jest jeden cylinder to pozostaje tylko jeden wybór...
Jeżeli jest wybór to mogą być nawet cztery...
Komentarz
Komentarz