Witam.Jestem tu nowy. Problem dotyczy wysokich obrotów na biegu jałowym. wczoraj po odpaleniu i przejechaniu około 10 km było ok tzn niecałe 2 tys (chyba i tak za dużo) a po przejechaniu 30 km obroty wzrosły do 3 tyś i nie chcą opaść. Moje pytanie co może być przyczyną??
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
xtz 660 wysokie obroty na biegu jałowym
Zwiń
X
-
sprawdziłem dzisiaj i odpaliłem na ssaniu i pochodził chwile ssanie odpuściłem i było ok. pojechałem zrobiłem około 30 km i to samo nawet ponad 3 tys. dźwignia ssania jest na dole więc się nie zacina. dziwny przypadek
- - - Zaktualizowano - - -
rolgaz też w porządku jest. silnik się nie grzeje bo niema postojów cały czas w ruchu bez pałowania.
Komentarz
-
Zrzuć bak i zobacz. W innym wypadku to wróżenie z fusów bo poza roll gazem i dźwignią ssania nic nie widzisz.
Info o tym, że sprawdziłeś linki wynika z czego? Przecież nawet nie masz tam jak zajrzeć gdy bak jest założony.
Zrzuć bak, to raptem 15 minut z przerwami na piwo, i zwyczajnie zobacz czy ssanie się cofa a przepustnice opadają.
Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka
Komentarz
-
Zamieszczone przez dejv667 Zobacz posta
Zrzuć bak, to raptem 15 minut z przerwami na piwo, i zwyczajnie zobacz czy ssanie się cofa a przepustnice opadają.. to fakt że bez zrzucenia baku to wróżenie. Ja bym sprawdził jeszcze dokładnie cały dolot powietrza .
Ostatnio edytowany przez pehowiec; 4462.
Komentarz
-
Nie chce się spierać...
Śrub jest więcej - przynajmniej w dwulampie.
Dwie śruby pod siedziskiem aby je zdjąć.
Dwie śruby mocujace bak które będzie widać po zdjęciu siedziska.
Boczki pod fotelem - po jednej śrubie na boczek.
Boczne owiewki - po dwie śruby na owiewkę (nie trzeba zdjemowac całego boku).
Cztery śruby mocujące bak z przodu. Po skręceniu kierownicy bez problemu dochodzimy do nich płaskim kluczem od spodu.
Później zbiornik lekko podnosimy i "wysuwamy" do tyłu.
Później pozostaje jedynie zdjąć wężyk z kranika.
Jeśli śruby będą sie kręcić to rzeczywiście bedzie to problem. Natomiast jesli nie to jest to dosłownie kilka minut.
Komentarz
-
Zgadza się, ja pisałem o śrubkach na plastikach okrywających zbiornik. Z przodu śrubki od czaszy nie potrzeba odkręcać , no i te boczne plastiki pod siedzeniem oczywiście trzeba zdjąć. reszta dokładnie tak jak piszesz
. Wiesz jak to jest , jak już się kilka razy rozkręcało to można i piwo wypić
Komentarz
-
Zdemontowalem bak i linka od ssania jest bardzo zardzewiala. Wrzucił bym foto ale jestem na tel i niezabardzo wiem jak
20180813_153057.jpg
tak to wygląda po zdjęciu zbiornika.
czy to tak wygląda w oryginale czy to już coś grzebał przy tym
Komentarz
Komentarz