Przy wybojach, hamowaniu, przyspieszaniu "pływa" mi prędkościomierz, co może być tego przyczyną? coÅ› się obluzowało czy należy coś wymienić?
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Pływający prędkościomierz
Zwiń
X
-
Przesmaruj linkę od licznika i powinno sie poprawić choć na pewno nie zniknie całkiem, dzieje się tak dlatego że zagina się linka na wybojach jak uginają się amory i wtedy linka ma większe opory przy obracaniu się w pancerzu. Nie zaszkodzi również sprawdzić mocowania pancerza do licznika i ślimaka napędowego a także kondycji kwadratu w którym siedzi linka.Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
-
Miałem tak - obluzowało mi się mocowanie linki przy liczniku. Zamiast palcami dokręciłem mocniej kombinerkami i wróciło do normy. Przy okazji przesmarowałem.Zamieszczone przez Cezary Zobacz postaPrzy wybojach, hamowaniu, przyspieszaniu "pływa" mi prędkościomierz, co może być tego przyczyną? coś się obluzowało czy należy coś wymienić?...prawdziwy afrykaner sam wymyśla swoje historie, a potem zaczyna w nie wierzyć...
Komentarz
-
Siwy
Komentarz