Kup sobie SBS. Najlepsze klocki jakie znam. Są drogie i nie wiem czy są do ST ale warte założenia. Większość mich kumpli ze ścigów przesiada się na te klocki.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Klocki hamulcowe jakiego producenta polecacie ?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez lukasz_vip Zobacz postaKup sobie SBS. Najlepsze klocki jakie znam. Są drogie i nie wiem czy są do ST ale warte założenia. Większość mich kumpli ze ścigów przesiada się na te klocki.--== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--
Komentarz
-
Gzie dostanę klocki na tył do ST???
Carbone Lorraine lub Nissin
wcześniej miałem Carbone Lorraine 2326-R (malowane na złoto) ale się zużyły i założyłem EBC (wiem że to siano) ale myślałem że są lepsze (fakt dałem za nie 30pl koledze zostały z DR BIG)
hamulec zrobił się taki jak w starym BIZONIE Super( będę miał ochotę to się zatrzymam)
Ostatnio edytowany przez Yogi; 13.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Yogi Zobacz postaGzie dostanę klocki na tył do ST???
Carbone Lorraine lub Nissin
wcześniej miałem Carbone Lorraine 2326-R (malowane na złoto) ale się zużyły i założyłem EBC (wiem że to siano) ale myślałem że są lepsze (fakt dałem za nie 30pl koledze zostały z DR BIG)
hamulec zrobił się taki jak w starym BIZONIE Super( będę miał ochotę to się zatrzymam)
Tutaj kupowałem na przód Carbone Lorraine: http://www.autokompleks.pl/www/pl/home/ - ludzie z PRLu, sklep wygląda jak szopa/skałd środków samrnych i pędnych, ale ceny ok--== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--
Komentarz
-
kurcze nie mają tych nissin 2p271, Lukass zawiną ostatnie, gostek powiedział że importer mu się wyspał i nie wiadomo kiedy trafi się nowy.
ale ten gostek miał takie niebieskie http://www.motoallegro.pl/item998091..._warszawa.html zamówioneOstatnio edytowany przez Yogi; 13.
Komentarz
-
Ja mam na tyle klocki Ferodo+tarcza NG i po ulozeniu sie po wymianie hamuja super... Lekkie nacisniecie i jest efekt.
Z przodu tarcza nie wiem jaka, ale klocki tez Ferodo i blokuje kolo ;-) Generalnie jestem zadowolony z Ferodo, IMO sa raczej miekkie i w miare szybko schodza przy intensywnym uzytkowaniu...Enduro nie klęka
R 1100 GS '99 - limonka
Pajero 3.2 DiD '03
Komentarz
-
Lewy przód: 002
Prawy przód: 009
Lewy tył: 088
ON-LINE KATALOG GOLDfren je značka brzd a brzdových komponentů vyráběných v České republice. Vyrábíme sintrované brzdové destičky, brzdové obložení, spojky a spojkové segmenty, brzdové hadice a hadičky, brzdové kotouče, brzdové třmeny a brzdiče nejen na motorky, ale i další komponenty pro brzdění a brzdy nejen na motocykly a ATV, ale také na další dopravní prostředky například pro auta, závodní--== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--
Komentarz
-
Siwy
-
Siwy
-
Nie tak dawno wymieniałem TYŁ. Miałem Ferrodo. Najtańsze, miękkie.
Spoko działają ale schodzą w mgnieniu oka. Dużo hamuje i nie miałem z tym żadnych problemów. Dodam aby nie było wątpliwości że mam oplot. Zeszły mi jeśli się nie mylę w 10 tys. Zważywszy na cenę która nie przekroczyła 50zł. Wolę kupić 2-3 komplety miękkich klocków i mieć twardą tarczę niż kupować klocki po 120-150zł i do tego wymieniać częściej tarczę. Zwłaszcza że nie mogę powiedzieć o nich złego słowa.
Pomijając temat klocków chciałbym dodać że może w tym temacie nie chodzi o klocki i tarcze a o to kto jaką siłe wkłada w ciśnięcie.
Więc czy ktoś z was mógłby mi powiedzieć. czy istnieje jakiś test, pomiar sprawdzający naciski i siłę tarcia porównujący dane marki?
Co z tego ze ja powiem że klocki są super skoro łapa mi usycha a ktoś inny powie ze kiszkowate bo małym palcem ciśnie i nie staje dęba.
Jaki jest sęs w takim debatowaniu ?Im GORZEJ tym LEPIEJ.
Nikt nie mówił że będzie letko.
Komentarz
Komentarz