Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[750] Pęknięta opona, prośba o ocenę i radę.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

[750] Pęknięta opona, prośba o ocenę i radę.

Cześć,
    Niestety przy okazji wczorajszego uzupełniania braku luftu w dętkach, moja dziewczyna wykazała się niebywałą spostrzegawczością.
    Otóż zauważyła coś dziwnego w bieżniku.
    Kiedy się bliżej przyjrzałem, okazało się, że w rowku na szczycie opony wystają druty i są porozrywane.
    Wyraźnie widać płótno, pod którym jest już tylko dętka.

Jak myślicie, da się na takiej oponie dokończyć sezon?
    Opona to Continental ContiTrailAtack kupiona w sklepie dwa lata temu.
    Od tamtej pory więcej stała niż jeździła, i w sumie może ok 7kkm przejechała.

Niestety nie mogę dodać zdjęcia.
    Rozcięcie ma ok 25mm długości i 5 szerokości.

nie jeździć - zmienić na bylejaką ale całą używkę - jeśli brak kasy
    opcja max po taniości: podjechać do wulkanizacji robiącej motocyklowe gumy i poszukać w odpadach - czasem mają takie 30-40% bieżnika

ale szczerze ... kup nową
    na hamulcach i oponach nie oszczędzaj

a zresztą ... na oleju i filtrach też nie
    ST legenda Dakaru http://passion4travel.pl/index.php/c...dow/motocykle/
    FB: http://www.facebook.com/kamilltee

Komentarz

Kamil ma racje, wymienić bo strach jeździć, jak pękło płutno to moża zacząć pękać dalej, niby pod spodem masz jeszcze kord metalowy ale po co ryzykować.
      Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
      No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
      sigpic

Komentarz

Nigdy na moto czy samochodzie nie oszczędzam, ale teraz jestem trochę pod ścianą.
        Kupiłem niecałe dwa miesiące temu WV T3 Westfalia, który niestety trochę kasy mi pochłoną.
        W tej chwili z każdym groszem muszę się liczyć, a tej opony nie przewidziałem...
        W końcu jest niemal nowa i taki zonk.
        Co gorsze pod spodem jest już tylko płótno, bo druty na wierzchu i w dodatku już poprzerywane.
        Nawet nie wiem, od kiedy tak jeżdżę.

Komentarz

Sprawdź sobie dział "Oddam" lub "Sprzedam" tam często ktoś wrzuca opony.
          A jak nie to na allegro czy innym portalu na pewno coś znajdziesz.
          Poza tym tak jak pisał Kamil podjedź do lub drugiego wulkanizatora motocyklowego i zapytaj czy nie mają używki.
          W wa-wie jest dużo takowych. Spróbuj w Motogumach.pl tam dużo enduraków się serwisuje. Może coś będą mieli po kosztach.
          ...tylko silnych los obdarza hojnie...

Komentarz

Właściwie w każdym większym serwisie można za free wyrwać jakieś gumy. U nas w Olekmotocykle stoi sterta opon pt. "brać, bo za darmo" i wiele z tych opon jest w znacznie lepszym stanie niż allegrowe za 50-80zł.

Komentarz

Witam mam taka opone kiedyś kupiłem za 2zł z wysylka wyszła 17zl mowa o oponie tylniej 150tce jak chcesz to sprawdze jaki rok produkcji stan dobry oddam po kosztach

Komentarz

Pracuję...
              X