Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

felga 17

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

felga 17

witajcie,
    co myślicie o feldze 17 w XTZ 750, jak będzie się sprawować poza asfaltem?

jeśli myślisz o super-moto to widziałem już taki sprzęt,podobno jeździ się pewniej w winklach ale po za asfaltem kiepski pomysł,każda dziura w drodze będzie poważną przeszkodą.
    Moja skrzynka N 50° 18.704' E 20° 07.502' opencaching.pl

Komentarz

Ciężko by było zrobić z ST porządne SM, bo trzeba by zmienić obie obręcze (tył na szerszą), bardzo mocno odchudzić moto, a i tak zwias będzie za mało sztywny (i nie mam tu na myśli gęstości oleju którym jest zalany, tylko podatność na skręcanie) + spora masa utrudniająca szybkie przerzucanie w zakrętach.
      Szerokie 17" z przodu fatalnie się zachowuje w terenie - trakcja i przyczepność strasznie na tym cierpi.
      sigpic

Komentarz

Kupiłem ST z felgami 17-3,5 przód i 17-4 tył. Zamierzam podróżować głównie bocznymi asfaltami (nie autostrady, ekspresówki,...) sporadycznie szutry lub żwirówki, off zostawiam na później. Czy wystarczy do tego dobrać odpowiednie opony?

Komentarz

Jeśli przedni widelec został standardowy, to dokup drugi zestaw kół, taki oryginalny. Super tenera stworzona jest do zjazdu z czarnego, poco ja ograniczać?

Komentarz

Pracuję...
          X