Witam wszystkich. Okres przed Świętami wyjazd 200 km. No i po drodze przytrafiła się Pani z dzieckiem w zielonym Clio - pozdrawiam. Pani z przeciwnego pasa skręcała sobie w lewo w posesję - tylko dlaczego 30m przed moim moto. Ostre hamowanie lekki otrąbienie Pani, kierowca tira jadący za nią pasem głównym też powstrzymywał rumaka widząc moje szlaczki na jezdni. No nic w efekcie po kilku następnych kilometrach zatrzymaniach, skrzyżowaniach motocykl ciężko szedł przy ruszaniu. Po zatrzymaniu się zobaczyłem żę tylne koło blokuje nieco za mocno i jest gorące.
Ostudzenie koła jakieś 40 min. Odblokowanie szczęki śrubokrętem z serwisówki i po mału w drogę. Po paru kilometrach zatrzymanie i sprawdzenie...znośnie może być nie grzeje się. O hamulcu tylnym można było pomarzyć. Płyn ugotowany. Przewód w metalowym oplocie - wypalona osłona z tworzywa na wierzchu przewodu, tak że myślę że jest do wyrzucenia.
Powrót do garażu i rozbieramy tył hamulca - niezła pieczeń.
IMG_5996.jpgIMG_5981.jpgIMG_5980.jpgIMG_6001.jpgIMG_6002.jpg
Demontarz..
IMG_5983.jpg
klocki zapieczone na maksa
IMG_5984.jpgIMG_5985.jpg
IMG_5987.jpgIMG_5986.jpg
IMG_5991.jpgIMG_5992.jpg
Nowa pompka używka niestety z gumowym przewodem
IMG_5993.jpgIMG_5994.jpgIMG_5997.jpgIMG_5998.jpg
wszystko ładnie rozebrane teraz po świętach - dokończę czyszczenie, zkupie potrzebne części i zabiorę się za złożenie - powinno być trudniej niż rozebrać
Ze znaleziem części jest problem ...ale tu podziękowania za pomoc dla Łukasza i jego sklepu www.xtzparts.com
Ostudzenie koła jakieś 40 min. Odblokowanie szczęki śrubokrętem z serwisówki i po mału w drogę. Po paru kilometrach zatrzymanie i sprawdzenie...znośnie może być nie grzeje się. O hamulcu tylnym można było pomarzyć. Płyn ugotowany. Przewód w metalowym oplocie - wypalona osłona z tworzywa na wierzchu przewodu, tak że myślę że jest do wyrzucenia.
Powrót do garażu i rozbieramy tył hamulca - niezła pieczeń.
IMG_5996.jpgIMG_5981.jpgIMG_5980.jpgIMG_6001.jpgIMG_6002.jpg
Demontarz..
IMG_5983.jpg
klocki zapieczone na maksa
IMG_5984.jpgIMG_5985.jpg
IMG_5987.jpgIMG_5986.jpg
IMG_5991.jpgIMG_5992.jpg
Nowa pompka używka niestety z gumowym przewodem
IMG_5993.jpgIMG_5994.jpgIMG_5997.jpgIMG_5998.jpg
wszystko ładnie rozebrane teraz po świętach - dokończę czyszczenie, zkupie potrzebne części i zabiorę się za złożenie - powinno być trudniej niż rozebrać

Ze znaleziem części jest problem ...ale tu podziękowania za pomoc dla Łukasza i jego sklepu www.xtzparts.com
Komentarz