Witaj na XTZclub.pl!
Aby pisać posty musisz być zalogowany, a więc uprzednio należy się zarejestrować. Z obsługą forum możesz zapoznać się w FAQ. No i baw się dobrze
Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
CmenaH, policz tak: zębatka z przodu ma 14/15 zębów, z tyłu 45. Z grubsza licząc, te zęby z przodu stykają się
z łańcuchem (brud, błoto, piach, kamyczki, woda, itp.) 3 razy częściej, niż z tyłu (tak przeciętnie).
Ja bym wymieniał przednią zębatkę po 8-10 tys.km przy jeździe mieszanej (50% off 50% asfalt).
Tak 2-3 wymiany na jeden łańcuch i jedną zębatkę tylną. Jak wymienisz przód za późno, to się nie dopasuje
do jeszcze dobrego łańcucha i trochę go rozciągnie. Zębatka na przód to 40-50 pln, cały napęd - min. 400 pln
Zob. też serwisówkę, s. 4-71 ,,chain drive''.
Sowizdrzał KTM 750 6T Nie wierz, nie bój się, nie proś!
Zębatkę już kupiłem więc to nie problem. Napęd ma przejechane prawie 15 000 i jest w zaskakująco dobrym stanie, a nie poświęcam mu za dużo uwagi.
Guma którą widzicie na zdjęciu styka się już z łańcuchem dlatego przyszła mi do głowy wymiana.
Ale nie wiem, może tak powinno być?
Czy gumę też należy wymienić ?
Wymiana wygląda na prostą, są jakieś haczyki techniczne na które trzeba uważać?
Guma jest integralną częścią zębatki. To normalne, że łańcuch zostawia na niej ślady.
Przy wymianie pozaginaj dobrze podkładkę zabezpieczającą przed odkręceniem. Obecnie jedno skrzydełko jest nie dogięte.
Komentarz