Zamieszczone przez marcinjunak
Zobacz posta
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Łańcuch DID - przypadek czy rzeczywistość ?
Zwiń
X
-
-
Zamieszczone przez pehowiec Zobacz postaWiem co podaje manual .Miałem na myśli że 1 - 1.5cm było pod obciążeniem , czyli przy dobiciu . Z naciągiem łańcucha nie mam problemu i wiem jak to zrobić żeby przy dobiciu nie był napięty na max . Łańcuch nie był wyciągnięty w jednym miejscu , kręciłem kołem i smarowałem łańcuch to bym to wyczuł, okiem i uchem , przecież to słychać i widać . Marcin , proszę nie czepiaj się bo był dobrze naciągnięty.
Ja nigdy tak nie robię, ustawiam jak moto stoi na kołach i tyle.Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Komentarz
-
Zamieszczone przez pehowiec Zobacz postaKolega wsiada na tył motka i próbuje go dobić , a sprawdzam naciąg i tyle . Dobra Marcin , nie ciągnijmy tego dalej bo to nic nie daje . Każdy z nas wie swoje i będzie się przy tym upierał , więc LWG !. Według mnie wada fabryczna . Dwa ogniwa przy siebie to dziwne .
Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Komentarz
-
Zamieszczone przez ArturS Zobacz postahttps://get.google.com/albumarchive/...HUkWMhJHeJZamx
Łańcuch nówka sztuka założony na wyjazd, naciąg idealny. Ale tutaj stawiam, że jakiś kamol wszedł tam gdzie nie trzeba, bo się przebijaliśmy przez maź błotno-gliniastą.
Komentarz
-
Strzelił bez żadnych oznak, to że zauważyliśmy pęknięcie, to dzieło przypadku - akurat łatałem dziurę w dętce w drugim moto i przy okazji był smarowany łańcuch, ale podczas jazdy zero niepokojących objawów, tyle że po szutrach coś zauważyć, to musiałby się chyba całkiem zerwać.
Jak byłem w Maroko, to w drugiej ekipie zerwały się podobnie łańcuchy w trzech motocyklach. Dwa razy, bo coś się wkręciło, raz nie wiadomo. Śmiechujki były z ich strony, że mamy ze sobą kawałek łańcucha, zapinki i rozkuwarkę, karma ich dopadła
Komentarz
-
Zamieszczone przez jar Zobacz postaPodepnę się pod temat, bo mój ostatni DID padł podejrzanie szybko.Panowie, potrzebuję zakupić napęd 525 do ST. Jakieś namiary na dobry sklep?
Komentarz
Komentarz