Usunięte na żądanie użytkownika
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Wyciek paliwa z ST (temat Szymka1960)
Zwiń
X
-
Siwy
-
Siwy
-
Siwy
-
Siwy
-
Siwy
-
no nic dodać nic ująć, instrukcja Adama jest doskonała a z tymi śrubkami to racja miałem to samo mam tylko jedną uwagę nie wiem czy słuszną ale chyba jest taki moment w silniku czterosuwowym kiedy zawory i ssące i wydechowe nie są kompletnie zamknięte następuje to wtedy gdy wydechy już się zamykają i zaczynają się otwierać zawory ssące może tu miał miejsce taki zbieg okoliczności pozdrawiam Kuba
Komentarz
-
Jeszcze może mała podpowiedź racjonalizatorska:
jeśli nie przeszkadzają w tym gmole to zbiornik paliwa w ST dużo wygodniej demontuje/montuje się gdy zamiast odkręcać 4 śruby z przodu od środka mocujące do ramki odkręci się całą ramkę (3 śruby ze znaczenie lepszym dostępem)
Często jest też problem z założeniem airboxu na zamontowane już gaźniki - można wtedy wysunąć gaźniki z króćców, zamontować airbox i dopiero cały taki zestaw wbić z powrotem w króćce.
pzdr, Adamsigpic
Komentarz
-
Siwy
-
Siwy
-
Jeżeli pytasz się o ten cienki wężyk to jest to wężyk przelewowy. Powinny być dwa, na prawym gaźniku masz go dobrze założonego, na lewym jest tylko jedna końcówka na której powinien siedzieć. Kończy się on pod motocyklem.
Jeżeli pytasz o inny to napisz dokładniej o jaki chodzi.
Gruby wężyk idący z airboxu, taki z plastikowa banka na końcu, widoczny na 1 zdjęciu w lewym rogu, powinien mieć kolejny kawałek założony na ta beczkę i pociągnięte to powinno być tez pod motocykl z innymi wężami.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Krzsiek Zobacz postaGruby wężyk idący z airboxu, taki z plastikowa banka na końcu, widoczny na 1 zdjęciu w lewym rogu, powinien mieć kolejny kawałek założony na ta beczkę i pociągnięte to powinno być tez pod motocykl z innymi wężami.
Wężyki przelewowe powinny być na każdym gaźniku a ich końce zwisać w okolicach dźwigni tylnego zawieszenia (powinny być tam oczka do ich poprowadzenia z tego co pamiętam). Jeśli jednak nie będę w ogóle podpięte to nie będzie to jakaś straszna tragedia.
Co do pompy - nie miałem z nią takich problemów, więc nie wiem, niemniej faktycznie jest zastanawiające to, że w obie strony jest swobodny przepływ. Musisz poprosić kogoś o porównanie lub rozebrać pompę i zbadać konstrukcję aby coś wywnioskować. Strzelam, że w tym "oczku" od lewego (wlotowego) wężyka powinien być jakiś rodzaj zaworka jednokierunkowego, gdyż inaczej (jak mi się wydaje) pompa nie ma prawa dobrze działać (pompowała by w obie strony). To (swobodny przepływ) mogło by tłumaczyć zalanie gaźników (ciśnienie paliwa generowane przez pełen bak może spowodować, że zaworki iglicowe puszczą - nie są przygotowane na takie ciśnienie).
pzdr, Adamsigpic
Komentarz
-
Siwy
Komentarz