Witaj na XTZclub.pl!
Aby pisać posty musisz być zalogowany, a więc uprzednio należy się zarejestrować. Z obsługą forum możesz zapoznać się w FAQ. No i baw się dobrze
U mnie również jeden wypust z Airbox'a jest zaślepiony na krótko a drugi wężykiem pod moto. Tak to wygląda fabrycznie w 3LD.
Co do zakładania Airbox'a, jeśli gumy są już twarde warto je grzać w innym przypadku polecam skorzystać z pomocy drugiej osoby. Samemu można stracić nerwy i dwa dni co nie znaczy że przyniesie rezultat.
straciłem półtorej godziny na zakładanie airboxa, a i tak nie jest idealnie, jest na 'chyba nic nie wleci'
U mnie gumy są mało elastyczne (chyba od butaprenu ktorym zostały podklejone do airboxa), jedna na dodatek jest zdeformowana. potraktowałem żyletką w desperacji, bo było tak ze nawet na zdjętym gaźniku nie szło tego włożyć.
Pewnie trzeba wymienić cały airbox, bo te gumy są wmontowane strasznie głęboko.
Ktoś ma na sprzedaż airboxa z kroćcami w dobrym stanie ?
Ja walczyłem trochę dłużej... co się naklnąłem, masakra.
W końcu zaczałem rozciagać na siłę te gumy - w każdą stronę, ile fabryka dała. Trochę to pomogło, lecz dla lepszego efektu zdjąłem gaźniki, podnosząc je lekko do góry.
--== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--
Ruszam temat gdyż właśnie walczę z tym samym problemem i mam pytanie - czy można gdzieś kupić (nowe na wymianę) te gumy łączące airbox z gaźnikiem? Jedna strona nachodzi bez większego problemu za to druga jest tak twarda że masakra i nie chce się poddać za żadne skarby
Komentarz