Witaj na XTZclub.pl!
Aby pisać posty musisz być zalogowany, a więc uprzednio należy się zarejestrować. Z obsługą forum możesz zapoznać się w FAQ. No i baw się dobrze
to samo co w larssonie, gumy puchną i ogólnie kicha ale zawsze to nowy zaworek
Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Mam gaźniki, które zapewniają mojej tenerze spalanie 9-12 litrów. Przymierzam się do zestawów naprawczych, bo gumy stare, uklepane, na iglicach ślady powycierania ich.
Mam wielką nadzieję, że to pomoże i ograniczy spalanie do akceptowalnego poziomu.
I moje pytanie: co w takim razie wybrać, żęby być zadowolonym? Czy sam zestaw naprawczy wystarczy? Iglice ssania mam z kedo, nówki sztuki.
Czy jest możliwość, że spalanie jest wynikiem uszkodzenia czegoś w korpusach gaźników czego nie wymienie? Czy aircuty mają jakiś wpływ na spalanie?
Ew. jeszcze możesz mieć zużyte przepustnice i prowadnice (te plastikowe). W korpusach gaźników raczej słaba szansa - ew. jakiś kanalik przytkany (n.p. za pilotem), więc jak już je wybebeszysz do wymian można je dać na myjkę ultradźwiękową.
Jeszcze jedna rzecz która mi przychodzi do głowy to zbyt miękkie/skracane sprężyny przepustnic (przepustnica otwiera się szybciej i wyżej), ale to to raczej mało prawdopodobne.
Prawdopodobnie problem tkwi w wyrobionych/rozkalibrowanych rozpylaczach, iglicach i dyszach głównych.
w 90% przypadków wysokiego spalania, będzie miał na to głównie stan rozpylacza i iglicy, no i zaworki ssania, takie jest moje zdanie
3 lata temu rozbierałem swoje gaźniki w maczek, każdy element wówczas dokładnie obejrzałem, i wtedy w stanie agonalnym był membrany, zaworki ssania,
Membrany wymieniłem razem z przepustnicami i prowadnicami (takie białe ślizgi) części były używane ale w stanie niemal idealnym pochodziły z gaźnika YZF 750R,
Wówczas nie wymieniłem iglic i rozpylaczy (moje określenie) a bardziej fachowo RURKA EMULSYJNA, bo po prostu nie pasowały, a moje nosiły już znaczne ślady zużycia.
A że mam zamiar znowu zajrzeć do gaźników, to pasuje już te elemęty wymienić.
Czyli jaki zestaw naprawczy zamawiać? Ten z allegro czy ten z kedo? Będzie to ktoś zamawiał, żeby zrobić to za jedną wysyłką? BO wiosna za pare tygodni zawita, a gaźniki trzeba w mak rozebrać, paczke dostać i to poskładać, a potem wyregulować.
Ale moje gaźniki jak na razie mają nowe iglice ssania i myśle, że wszystkie gumy i dysze oraz iglica i emulsyjna powinny być nowe A niemiecka firma to chyba kedo.
Orientuje się ktoś czy te z allegro to są zestawy takie jak z kedo?
Komentarz