Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Uszczelki do pompy paliwa.
Zwiń
X
-
He he powiedzcie to koledze od afry którego spotkaliśmy w Albanii, od gorąca i wysokości nie działała pompa podciśnieniowa w jego czarnym motocyklu i czekał na kolegę aby zjechać niżej. Potem na biwaku przepinał znów na elektryka.Zamieszczone przez erwinw Zobacz postaElektryczna pada i w AT i w LC8. Dlatego ja uciekłem w swoim adv z elektrycznej w stronę podciśnieniowej.
Ja tam wolę elektryka bo ciśnienie jest zawsze w gaźnikach i nie trzeba dmuchać w zbiornik żeby moto odpaliło
Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Komentarz
-
Byłem w Albanii na przełomie lipca i sierpnia, więc w najgorsze upały. Żadnych uwag odnośnie podciśnieniowej pompy w moim ówczesnym lc4 nie zanotowałem. ST które były ze mną w AL i w lipcu i kilka lat później jesienią z pompami problemów nie miały. Moja elektryczna w LC8 przytarła się na powrocie z wakacji. Do domu jakoś dojechałem, ale pompa była do wyrzucenia.
To, że jeden motocykl szwankował nie daje poglądu na wszystkie. Zwłaszcza, że nie wiemy co za pompę miał i w jakiej kondycji.hominis est errare, insipientis in errore perseverare
Komar 2350; WSK 175 Kobuz; JAWA TS 350 Sport; YAMAHA XT660Z; KTM LC4 ADV; KTM LC8 ADV; obecnie KTM 625 SXC
Komentarz
-
Dokładnie tak samo sprawa wygląda z elektrykami. Ja mam teraz nową pompę od dwóch sezonów, przelot ponad 30 tys km i też zero problemów, więc jak sam napisaleś "że jeden motocykl szwankował nie daje poglądu na wszystkie".Zamieszczone przez erwinw Zobacz postaTo, że jeden motocykl szwankował nie daje poglądu na wszystkie. Zwłaszcza, że nie wiemy co za pompę miał i w jakiej kondycji.
Historii tej pompy też nie znałeś i nie sposób było poznać.Zamieszczone przez erwinw Zobacz postaMoja elektryczna w LC8 przytarła się na powrocie z wakacji. Do domu jakoś dojechałem, ale pompa była do wyrzucenia.
Każda cbr zxr i inne przecinaki na gaźnikach latają na elektrykach i tam jakoś nic się nie dzieje, to że w 20 letnim moto pada jakaś część nie znaczy że ona jest zła, na wszystko kiedyś przyjdzie czas wymiany.Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Komentarz
-
Akurat z elektrykami problemy są opisywane dość często, zwłaszcza w AT i LC8. Więc to raczej nie jest odosobniony przypadek.Zamieszczone przez marcinjunak Zobacz postaDokładnie tak samo sprawa wygląda z elektrykami. Każda cbr zxr i inne przecinaki na gaźnikach latają na elektrykach i tam jakoś nic się nie dzieje, to że w 20 letnim moto pada jakaś część nie znaczy że ona jest zła, na wszystko kiedyś przyjdzie czas wymiany.
Co do przecinaków, to nie wiem-nie wchodzę na ich fora więc nie znam ich problemów technicznych. Wydaje mi się jednak, że przebiegi w większości mają mniejsze od maszyn turystycznych, więc i zużycie pompy paliwa może być inne, bo ona raczej zużywa się przez czas pracy a nie jej intensywność (jak w przecinakach inne podzespoły) .
To prawda, że wszystko kiedyś trzeba wymienić.hominis est errare, insipientis in errore perseverare
Komar 2350; WSK 175 Kobuz; JAWA TS 350 Sport; YAMAHA XT660Z; KTM LC4 ADV; KTM LC8 ADV; obecnie KTM 625 SXC
Komentarz
-
Panowie,
mam dwa pytania:
1 - czy ta pompa mikuni to odpowiednik tego co jest w st: http://mikuni.istore.pl/pl/podcisnie...i-df52-82.html
2 - o co chodzi w zdaniu: " Przy zastosowaniu którejkolwiek z pomp konieczne jest dopasowanie gniazda zaworka iglicowego. "
Komentarz
-
Ta pompa to odpowiednik z XTZty. Jeśli szukasz, to lepiej kupić np. z XJ600, bo tanie jak barszcz (kilka razy kupowałem po 30-40zł). O dopasowanie zaworka być może chodzi o to żeby był szczelny/nowy, bo ciśnienie grawitacyjne z full zbiornika + dodatkowe z pompy + nieszczelne zaworki iglicowe = zalewanie. Innego pomysłu nie mam.
Komentarz
Komentarz