Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

gaźnik czy pasuje

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

gaźnik czy pasuje

Mam pytanie Czy do xtz750 podejdą gazniki od ducati monster 750 z 2000r . Czy ktos juz to zakladal czy moze kupic lepiej zestawy naprawcze

Nie wiem jakie gaźniki miało ducati 750 z 2000 r. ale można kupić nowe gaźniki na ebayu i wychodzą jakieś 200 zł więcej, aniżeli porządny zestaw naprawczy. Jest wątek na forum, poczytaj.
    "Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania." Benjamin Franklin

Komentarz

Gaźnik po 1000zl 1200zl A do ducati 400zl sprawne. Jedyna różnica jaka zauważyłem to elektro dysza

Komentarz

A nowy z ebaya 600. Był, bo chyba wyprzedane.
        Ale to też z ducati było.

Ostatnio edytowany przez Krzsiek; 62.

Komentarz

Witam ponownie .chciałem kupić drugie gazniki dlatego pytałem czy pasują od ducati. Jednak skończyło sie na zestawie naprawczym Z allegro za 550 zl . Powiem tak po wymianie dysz rurek emulsyjnych iglic i oringow motor chodzi W końcu jak powinien .nareszcie kręci sie do końca Nie kicha .reaguje ładnie na gaz . Jestem mega zadowolony

Komentarz

Zamieszczone przez marcin32 Zobacz posta
            Witam ponownie .chciałem kupić drugie gazniki dlatego pytałem czy pasują od ducati. Jednak skończyło sie na zestawie naprawczym Z allegro za 550 zl . Powiem tak po wymianie dysz rurek emulsyjnych iglic i oringow motor chodzi W końcu jak powinien .nareszcie kręci sie do końca Nie kicha .reaguje ładnie na gaz . Jestem mega zadowolony
            Napisz jeszcze czy dymi na czarno po naprawie? Na jałowym na czerwone pole, sprawdzałeś? I jak pojeździsz, jak spalanie?

Chyba zestawach (2szt) z allegro za około 230 zł?

Komentarz

Zastaw na gaźnik 263 zl x 2 A w zestawie wszystkie nowe dysze oringi uszczelki komory plywakowej .zaworek iglice rurki emulsyjne.moze drogo moze nie ale warto. nie dymi ze spalaniem dam znać chcę jeszcze zrobić synchronizację gaznikow chociaż bardzo ładnie I równo chodzi. Do czerwonego pola wchodzi momentalnie gfzie wcześniej do 5 tys A później To już przerywala.
              Ostatnio edytowany przez marcin32; 4401.

Komentarz

Marcin32, dzięki za info

Komentarz

Spalanie na trasie 120-150 km/h wyszło 7.5l

Komentarz

Zamieszczone przez marcin32 Zobacz posta
                    Spalanie na trasie 120-150 km/h wyszło 7.5l
                    To sporo jednak. Po kupnie swojej, zestawach naprawczych (tych małych), regulacji spaliła mi w góry Sowie 5,6. Była ekspresówka 120-140, w górach szlaki i zakręty na przełęczach. O tego czasu jest tylko gorzej . Teraz pali 6,5 przy spokojnej jeździe.
                    Jednak powoli zbieram się by kupić na e-bay gaźniki od Ducata za 120 Euro, wyjdzie niewiele drożej, a korpusy też będą nowe.

Komentarz

One są jeszcze na e-bay za rozsądną cenę? teraz widziałem tylko jakieś po 220 funtów.

Komentarz

Sprzedawca z allegro na bieżąco chyba lustruje ebay, bo i u niego ceny skoczyły do równowartości 220 funtów.
                        Pisz do Bosisio Motori czy jeszcze mają. Ja od nich kupiłem i jestem zadowolony.

Komentarz

Być może czeka mnie jeszcze regulacja . Po złożeniu gaznikow sruby skladu mieszanki wykrecilem po 2 obroty może trzeba To przeregulowac.

Komentarz

Spalanie na poziomie 5,5 l???? Moja w trasie przy przelotach 120-150 łyka do 8l, mechaniory grzebali kilka razy, ponoć jest OK a i tak spalanie nie spada. możne przy mega emeryckiej jeździe ktoś potrafi dojść do takiego wyniku, ale gdzie zabawa?? z tym podawaniem spalania jest tak jak z podawaniem spalania aut, jak kupujesz " Panie 4,5 litra pali" a jak kupisz to 7-8

Komentarz

nie przesadzajcie, moja w trasie z pasazerka plus "lekki" bagaz kobiety, przelotowa 100-120, jazda po bieszczadach wziela 6 a gaznikow nie dotykalem nawet. Moim zdaniem 8 to naprawde trzeba cisnac, ewentualnie ostry teren

Komentarz

Pracuję...
                              X