No może nie aż tak biała
Jutro trochę wykręce śrubeczkę i zobaczę jaka będzie różnica. fxrider , może to dla tego że mam tłumik przerobiony na pół przelot a wtedy skład mieszanki powinien być wzbogacony.wykręciłem ją już kiedyś jak robiłem wydech , ale być może za mało . Skoro na oryginale ma być 2.5 obr wykręcona, to ile wykręcić na powiedzmy pełnym przelocie ? Brałem to pod uwagę , ale dlaczego na paliwie z Shella jet ok a na tych bebłach nie ? Może jest bogatsze to paliwko z Shella i dlatego jest ok.
Jutro trochę wykręce śrubeczkę i zobaczę jaka będzie różnica. fxrider , może to dla tego że mam tłumik przerobiony na pół przelot a wtedy skład mieszanki powinien być wzbogacony.wykręciłem ją już kiedyś jak robiłem wydech , ale być może za mało . Skoro na oryginale ma być 2.5 obr wykręcona, to ile wykręcić na powiedzmy pełnym przelocie ? Brałem to pod uwagę , ale dlaczego na paliwie z Shella jet ok a na tych bebłach nie ? Może jest bogatsze to paliwko z Shella i dlatego jest ok.
a czarować też potrafisz
. Za pół godzinki wracałem to jeszcze było czuć zapach ropki. Wracając do tematu,co z tymi świecami ? dobre to spalanie ,nikt mi nie powróży ? A tak już na poważnie, to dzisiaj wykręciłem śrubkę składu mieszanki i okazało sie że jest gożej więc wruciłem do poprzedniego ustawienia. Myślę że jednak regulacja,czyszczenie gazników i przegląd całego układu zasilania będzie obowiązkowe.Nawet z samej ciekawości jak to wszystko wygląda, w jakim jest stanie. chyba że jeszcze ktoś coś podpowie.
. A nie wiadomo jak by się sprawdzała na gorszych oktanach ? Zauważyłem kiedyś jak zatankowałem te bebłe , że to paliwo jest za suche, bo na chopperze też się cuda działy i dodawałem nakrętkę oleju miksol na około 10l benzyny, i problem zniknął. Czy przy teresie coś złego by się mogło stać gdybym też tak eksperymentował ?
Komentarz