Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

gazniki ich regulacja

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

gazniki ich regulacja

Witam wymieniłem dzisiaj zaworki w gaznikach bo stare przepuszczaly i motocykl bardzo duzo palił kopcąc przy tym na czarno.Po zamontowaniu nowych lewy gaznik udalo mi sie ustawic poziom paliwa na 6mm powyzej kreseczki na korpusie ale z prawym mam problem,podginanie blaszki nie wiele zmienia a poziom jest jakies 9mm powyzej kreski. Co ciekawe wymienilem swiece i na starych lewa byla czarna jak smok i to ten gaznik mi przelewal a prawa byla biala. Na zdjeciach widac zużycie zaworków i jak wyglądają swiece.Pytanie czy ktos ostatnio regulowal poziom paliwa i moze mi powiedziec albo ma moze zdjecia jak bardzo podgięte ma te blaszki przy pływakach.Jutro po dojechaniu do pracy sprawdze jak wyglądają nowe swiece . http://picasaweb.google.pl/112451953...wieceIZaworki#

witam ja mam podobny problem tez mam zakobca swiece na lewym cylindrze w iaki sposub zabrac sie do tego gaznika mam caly zdemontowac ?
    JESTEM ZIELONY.......ALE MAM SPAWARKĘ I UMIEM SPAWAĆ NIERDZEWKE

Komentarz

ja nie demontowalem całych dobralem sie tylko do plywaków poprzez odkręcenie komory pływakowej,trzeba miec tylko mały wkrętak. Plywak wraz z jego gniazdem mozna wyjąc siedzi na wcisk uszczelniony oringiem

Komentarz

no dobra a te poziomy paliwa to jak sie ustawia tam sa jakies znaki

a te zaworki co wymieniles to bylo widac ze przepuszczaja mozna to jakos sprawdzic czy na pale to zrobiles ?

czy tam sa jakies znaki na ktore sie ustawia pisales cos o 6mm tak ma to byc ustawione
        Ostatnio edytowany przez lukasz_vip; 36. Powód: Posty się edytuje a nie dopisuje kolejne pod spodem

Komentarz

hmm zaworek mi puszczal na lewym gazniku jak postawilem moto i nie zakrecilem kraników to zdarzalo sie ze lecialo mi z gaznika,pozatym na zdjeciu widac jak sie wydarly ranty od strony drucika mogly powodowac ze sie podwieszal.jezeli chodzi o regulacje to jak nie masz o tym pojecia to lepiej zlecic to komus ale procedura jest taka ze przy rozgarzanym moto podłączasz rurke(wężyk)do spustu przy komorze pływakowej musisz miec podziałke ale ja zrobilem tak ze odmierzylem sobie sufmiarką i zrobilem drugą kreske 6mm wyzej i na chodzacym silniku luzujesz śrubkę od spustu (naczynia polączone) po zblizeniu rurki do komory pływakowej widzisz na jakim poziomie utrzymuje sie paliwo.Najlepiej robic to z pominieciem pompy zeby paliwo splywalo do gazników grawitacyjnie.W manualu masz tą procedure opisaną.UWAGA nie jestem specem w tej dziedzinie jesli robie cos zle prosze o korekte.Wiem tez ze wplyw na to wszystko mają inne czynniki które nalezy sprawdzic wczesniej np:regulacja zaworów Wiem tez ze nalezy wykonac synchronizacje która mam zamiar przeprowadzic po upolowaniu kogos z wakuometrami

Komentarz

ok to mi raczej zaworki trzymaja nic mi nie leci.dobra a teras co z ta rurka rozumiem rurke podlaczam do tego spustu odkrecam srubke rurke do gury i widze pozom jaki jest w komoze i co dalej.a jakim ma byc od czego mam miezyc?

Teraz można to przeczytać z sensem:
            Ok, to mi raczej zaworki trzymają, nic mi nie leci. Dobra a teraz co z tą rurką? Rozumiem, że rurkę podłączam do tego spustu, odkrecam śrubkę, rurke do góry i widzę pozom jaki jest w komorze. I co dalej? A jaki ma być, od czego mam mierzyć?

Pisz proszę z polskimi znakami (jeśli pozwala na to zainstalowany system), nie popełniaj błędów ortograficznych i stosuj się do zasad interpunkcyjnych. Nie szkodzi, że jesteś dyslektykiem. Jesli masz problemy z pisaniem, to napisz najpierw tekst w Wordzie, popraw błędy i skopiuj na forum.

Edit:
            LukaSS

suchaj a odkrecajac ta komore plywakowa nic nie wypadnie nigdy nie rozbieralem

Czy odkręcając komorę pływakową nic nie wypadnie? Nigdy tego nie rozbierałem.

Zdanie zaczyna się od dużej litery i kończy kropką.
            Zdanie mające więcej niż dwa orzeczenia to zdanie wielokrotnie złożone, w które oddziela się najczęściej przecinkami.

Edit:
            LukaSS
            Ostatnio edytowany przez lukasz_vip; 36. Powód: Posty się edytuje a nie dopisuje kolejne pod spodem

Komentarz

Nic nie wypadnie, tylko komory zdejmuj ostrożnie.
              --== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--

Komentarz

Przepraszam to prawda jestem analfabetą ,postaram się pisać zrozumiale

Najpierw mam ten poziom sobie sprawdzić
                czy od razu dobrać się do komory pływakowej ?

Komentarz

Pracuję...
                X