Witam
Zamontowalem do mojej teresy gaznik od ducati przelozylem os przepustnicy zeby dzialal na starych linkack i generalnie wszystko bylo by oki gdby nie strzelal w tlumik. A wystepuja one pry przy jezdzie na wysokich obrotach 6-7tys w momencie gdy puszczam gaz a nastepnie w momencie dodawania gazu nastepuje przydlawienie i strzaly w tlumik az silnik znow wejdzie na wysokie obroty.
Wymienilem krocce gaznika na nowe nic to nie dalo
Regulowavlem piloty od 2 do 4.5 obrotow troche to pomoglo bo np przy 3.5 obrota strzaly wystepowaly przy nizszych obrotach.
Juz sam nie wiem co moge sprawdzic albo co wyregulowac zeby sie tego pozbyc
Zamontowalem do mojej teresy gaznik od ducati przelozylem os przepustnicy zeby dzialal na starych linkack i generalnie wszystko bylo by oki gdby nie strzelal w tlumik. A wystepuja one pry przy jezdzie na wysokich obrotach 6-7tys w momencie gdy puszczam gaz a nastepnie w momencie dodawania gazu nastepuje przydlawienie i strzaly w tlumik az silnik znow wejdzie na wysokie obroty.
Wymienilem krocce gaznika na nowe nic to nie dalo
Regulowavlem piloty od 2 do 4.5 obrotow troche to pomoglo bo np przy 3.5 obrota strzaly wystepowaly przy nizszych obrotach.
Juz sam nie wiem co moge sprawdzic albo co wyregulowac zeby sie tego pozbyc
i jakoś nie po drodze mi do dobierania się do gaźników.Jedynie posprawdzałem czy lewego powietrza gdzieś nie łapie - doszczelniłem korek do synchro na króćcu i dalej tak samo. U mnie wygląda to tak: głównie na trasie jak jak lecę 4-6 tyś obr, odpuszczę na moment, znów odkręcam i najpierw jest strzał ale normalnie przyśpiesza. Nie robię tras więc mi to nie przeszkadza że od czasu do czasu kichnie sobie. Obstawiam, że trzeba by regulację zrobić po modyfikacjach w tłumiku.
nie wiem jak, ale umknęło mi to
Komentarz