Witam ,może temat troszkę nie na miejscu ale proszę o wyrozumiałość , chodzi mi o różnice w gaźnikach xtz -tdm ,czy różnią się dyszami czy to to samo, chce ożywić tdm za pomocą gaźnika od xtz.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
gaznik 750 xtz & 850 tdm
Zwiń
X
-
miałem gaźniki od xtz (a potem te od ducatii) na silniku od TDM.
zrobiłem pewnie z 15k, nowy właściciel lata drugi sezon. Kein problem.Social media: Facebook | @maku_xtz on twiiter
Relacje Bośnia 2013 | Bałkany 2012 | Gruzja 2012 | Bałkany 2011
Komentarz
-
Mam jeszcze jedno pytanie , oryginalnie TDM-a była zblokowana zapewne gaznikowo, ktoś ją odblokował i są problemy, pytanie co się zmienia przy takiej operacji w gaźniku. Obecnie są takie problemy ,gaznik po synchro ,czyszczeniu ultradźwiękach, przy pewnej prędkości szarpie, przerywa,(2-3 tys) nowa pompka paliwa. Iglice na sam dół nic nie dało, swiece czarne , pływaki z zaworkami inne trzymają i to samo. Czasem z prawego gaźnika strzela ogniem. Będę wdzięczny za podpowiedzi .
Komentarz
-
na dzień dobry sprawdzić rozmiar dysz jeśli ktoś coś "odblokowywał" to możliwe że wstawione są dysze inne niż biblia nakazuje.(też z tym walczyłem - chciałem sobie poprawić i zakupiłem zestaw dynojet po zamontowaniu wszystkiego zgodnie z instrukcją efekt był dokładnie odwrotny do reklamowanego czyli zamiast super elastycznego motoru w niskim i średnim zakresie obrotów uzyskałem szarpiącego muła, po sprawdzeniu wszystkich możliwych kombinacji dysz i wysokości iglicy wróciłem do orginalnych bebechów i jest super)
Zakładam że filtry powietrza są ok, zaworki ssania też trzymają.
Ps zabawa z gaznikami w warunkach garazowych to jest udręka straszna, przynajmniej dla mnie, może jakiś masochista to lubi ale ja dziękuje.
Komentarz
-
Niestety nasz racje w warunkach garażowych to udręka, ale jak ostatnio zapłaciłem 300 zł za regulacje gaźników i ultradźwięki i nic się nie zmieniło to wole sam robić , a u nas takie mechaniki ze po całej operacji umywają ręce i już nie chcą widzieć moto jak nie maja pomysłów na naprawę ,tak niestety jest. Chyba postaram się przełożyć całe bebechy od xtz do korpusu tdm zobaczę co będzie
Komentarz
-
Ofca, a wymieniałeś dysze? Wczoraj zrobiliśmy przekładkę silnika na TDM 850 i o ile na starym nie kopcił na czarno, to tu podkapca. Gaźniki mają ze dwa lata, kupione nowe.Zamieszczone przez ofca234 Zobacz postamiałem gaźniki od xtz (a potem te od ducatii) na silniku od TDM.
zrobiłem pewnie z 15k, nowy właściciel lata drugi sezon. Kein problem.
Komentarz
-
o ile dobrze kojarzę (to było dawno) nie wymieniałem dysz.
na pewno potrzebowały synchronizacji.Social media: Facebook | @maku_xtz on twiiter
Relacje Bośnia 2013 | Bałkany 2012 | Gruzja 2012 | Bałkany 2011
Komentarz
-
dziękuję za info ofca..Zamieszczone przez ofca234 Zobacz postao ile dobrze kojarzę (to było dawno) nie wymieniałem dysz.
na pewno potrzebowały synchronizacji.
niby w opisie tdm 850 podają main jet 140.
Komentarz
Komentarz