Zawory robiłem 5 tys temu.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Gaźniki,albo nie wiem
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez maslak321 Zobacz postaZawory robiłem 5 tys temu.
Komentarz
-
Podbije temat - te same objawy w mojej XTZ660 (szarpanie przy srednich obrotach na rozgrzanym silniku) - handlarz ktory mi sprzedal te yamahe cos wspominal ze podkrecil mieszanke czyniac ja duzo bardziej bogata - wiec tutaj, byc moze problem - gdy troche zimniej na dworze sie zrobilo bogatsza miszanka zaczela szwankowac.
Wpierw myslalem ze to filtr - filtr byl brudny ale po wyczyszczeniu dalej ten sam problem.
Wiec w sumie bede probowal z gaznikiem - nie mam pojecia jak w tym gazniku wyregulowac mieszankeale sprobuje..
No i caly serwis - czyszczenie i ogledziny.
Cos czuje ze moze to byc ssanie, gdyz jeszcze wczoraj tego nie bylo a dzis troche za dlugo na saniu zostawilem przy rozgrzewaniu... i problem sie pojawil.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Floydoo Zobacz postamasz walnieta membrane
Zrobilem test dzisiaj - odpalilem na zimnym po dwoch dniach stania bez wlaczonego ssania.
Zapalil za drugim razem.
Ten motocykl nigdy nie palil nawet gdy bylo cieplo bez srednigo przynajmniej ssania.
Wiec zrozumialem ze ssania tak mocno linke jakos szarpalem ze od teraz caly czas troche bezyny szlo przez te dysze.
Rozkrecilem linke - wcisnelem mocno - i problem zniknal.
Jednak wprowadzilem w blad - gdyz mowilem ze na cieplym tylko szarpal, ale jak sie okazalo takze na zimnym.
Problem rozwiazany.
Komentarz
-
Problem z gaźnikiem po kilku dniach postoju jest problem z odpaleniem tak jak by paliwo gdzieś schodziło. Dzisiaj po 3 dniach postoju odpalił na jeden garnek za drugim razem i po jakimś czasie na drugi cylinder. Wspomnę że zainwestowałem na wiosnę w kpl naprawcze gaźników i pełny serwis.
Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
Komentarz
-
Tak, moja ma podobnie. Odpala na jeden cylinder i po chwili zaczyna pracować normalnie. Nie potrafię stwierdzić jakości mieszanki. Z pewnością czuć spaliny i świece są zadymione na czarno. Dodawanie gazu na rozgrzanym silniku powoduje wchodzenie na obroty i powolne wracanie do 1000-1100 obr/min
Na co zwrócić uwagę ?
Gdzie polecacie szukać rozwiązania ?
Dzięki
Komentarz
-
Poczytaj i poszukaj frazy gaźniki wymiana oraz iglice ssania, wszystkiego się dowiesz czytając to z forumBył Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Komentarz
Komentarz