To widac gołym okiem, że wachacz względem ziemi jest prawie równolegle. W drugiej jest pod kątem i u mnie też.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Obniżona ST
Zwiń
X
-
Od ziemi do końca bagażnika też mam ok 100, a wymiar ze zdjęcia ( od wahacza do bagażnika 67 cm). Przeglądając Twoje zdjęcia na picasa wydaje mi się, że masz przygiętą ramę w miejscu które pokazujesz palcem. U mnie jest prosto, poza tym nie mam takiej szpary między siedzeniem a bagażnikiem.Hvězdy chtějí patřit Tobě...
Komentarz
-
Dzisiaj porównałem z moto Roberto74. W tym miejscu, gdzie pokazuje palcem też ma takie zagłębienie. Musiałbym to jeszcze z kimś porównac :/ Aswertyui też mówi, że w tym miejscu ma zagłębienie. Teraz tak, od ziemi do końca bagażnika mam 92cm. Wymiar, który zasugerował klak1981 u mnie wynosi 63cm, a u Roberta 70cm. Whacz mam w zasadzie płasko, przez co wydaje się, że moto siadło na tyle- i sugestia przygiętej ramy. W zasadzie nie mam pojęcia na czym może być taka różnica..
Tutaj kilka zdjęć pomiarowych:
I zdjęcia gdy się siedzi na motocyklu oraz gdy się go nie obciąza:
Ostatnio edytowany przez Bartas; 5.sigpic
"Cieszył się wędrówką do nieznanych miejsc, oglądaniem nieznanych rzek, a trudy wynagradzała mu pasja poznania"
"Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE."
Komentarz
-
Bartas a nie masz wygiętego albo podginanego wahacza, bo na jednym zdjęciu wydaje mi się jakby za mocowaniem dogbones wahacz był podgięty w górę.
Przedstawię to na rysunku.
No co Ty gadaszAnia potrafi sama rozebrać i zlożyć zawieszenie w motocyklu
Tak niektórzy mają spec cenniki np. regulacja gaziora 100 klient patrzy 200 patrzy i komentuje 300 ma inne zdanie spadaj i rób sam mądralo
Zamieszczone przez piotr13Tak niektórzy mają spec cenniki np. regulacja gaziora 100 klient patrzy 200 patrzy i komentuje 300 ma inne zdanie spadaj i rób sam mądralo
Qrna, nie straszcie, właśnie odstawiłem ST do DANDEGO, aby ustawił gaźniki i zawory.Załączone plikiOstatnio edytowany przez lukasz_vip; 36.sigpic
"Cieszył się wędrówką do nieznanych miejsc, oglądaniem nieznanych rzek, a trudy wynagradzała mu pasja poznania"
"Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE."
Komentarz
-
Poprzednik miał ok 100kg wagi, wcześniej moto było we Włoszech. Latał z 3 kuframi, w 2009r był nią w Czarnogórze. Już taką kupił, nic przy niej nie grzebał. W poniedziałek demontuje wszystko, poczyszcze no i będę wtedy na bieżaco monitować. Sugestie do tego czasu bardzo mile widzianeCzy wahacz podgięty- cięzko określić, ten kąt co zaznaczyłeś wyznaczyłeś z plastiku tego żółtego, a nie z lini wahacza. Niemniej, sprawdzę to- łapie się wszystkiego.
sigpic
Komentarz
-
Spoko, wymontuje, obfoce, pomierze. W poniedziałek kolejna edycja poszukiwań.
Poniedziałek:
Dzisiaj z Anią rozebraliśmy jeszcze raz Tenerkę. Wahacz został zdjęty, kiwaczka, dogbones. Wszystko wyczyściliśmy i pomierzyliśmy. Sam wahacz jest ok, nie ma śladów gleby, prostowania. Dziwnie wyglądają spawy w miejscu, gdzie mocowane są dogbones, sami zerkinijcie, może mi się wydaje. Dodatkowo na 2 zdj widac wyryty jakieś oznaczenie, podobnie jest na głowicy.
Ostatnio edytowany przez lukasz_vip; 36.sigpic
Komentarz
-
Mi wygląda to na przespawane mocowanie dogbons. Szukam foto wahacza z ST właśnie i nie mogę znaleźć żadnego foto od dołu :/Ostatnio edytowany przez lukasz_vip; 36.BYŁA I POZOSTANIE NA ZAWSZE W MEJ PAMIĘCI
YAMAHA XTZ 750 SUPER TENERE 89' CHESTERFIELD
Ja tu tylko sprzątam
Komentarz
-
Hmm ale żeby moto było niższe w taki sposób, to mocowanie dogbones musiałoby być dłuższe to mocowanie, bardziej wystające. Trochę bez sensu, żeby ktoś przerabiał wahacz, zamiast dorobic dogbones :/ No ale trzeba łapać sie teraz wszystkiego, bo już naprawdę brak pomysłów :/sigpic
Komentarz
-
Wystarczy, że ktoś mocowanie na wahaczu przespawał o 1-2cm w kierunku silnika a moto siadzie jakieś 5-10cm na tyle. Bo skoro amor taki sam, dogbons takie samo, kiwaczka też taka sama. TO zostaje tylko wahacz i mocowania amora w ramie. Nic innego nie przychodzi mi do głowy. Musisz mieć dwie ST i dobrze je pomierzyć.BYŁA I POZOSTANIE NA ZAWSZE W MEJ PAMIĘCI
YAMAHA XTZ 750 SUPER TENERE 89' CHESTERFIELD
Ja tu tylko sprzątam
Komentarz
Komentarz