Igiełkowe ? Oryginalnie tam jest łożysko kulowe.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Problem z dolnym łożyskiem amortyzatora
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez marcinjunak Zobacz postaWymiary, wymiary. Po porównaniu z oryginalnym można będzie coś powiedzieć.--== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--
Komentarz
-
Zamieszczone przez LukaSS Zobacz postaWg. Ciebie i tak będzie to druciarstwoBył Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Komentarz
-
Zamieszczone przez marcinjunak Zobacz postaMoże w końcu ktoś zrobił łożysko takie samo jak dla yamahy i będzie sprzedawał na legalu a nie jakieś tam koparkowe niepasujące badziewie.--== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--
Komentarz
-
Zamieszczone przez LukaSS Zobacz postaEch, ty to jesteś niereformowalny i w dodatku nonszalancki.Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Komentarz
-
Zdjęcie0577.jpg
Zdjęcie0580.jpg
No u mnie to wygląda tak.
Dzisiaj rozebrałem. Śruba i uszczelniacze do wymiany. Łożysko wydaje się być dobre. Nie wyczuwam jakiś strasznych luzów. No ale jak zdejmę uszczelniacze to będzie więcej widać....tylko silnych los obdarza hojnie...
Komentarz
-
Zamieszczone przez giani xtz Zobacz posta(..)
No u mnie to wygląda tak.
Dzisiaj rozebrałem. Śruba i uszczelniacze do wymiany. Łożysko wydaje się być dobre. Nie wyczuwam jakiś strasznych luzów. No ale jak zdejmę uszczelniacze to będzie więcej widać.
Dobrze umyj łożysko i obadaj, moje po dokładnym przyjrzeniu okazało się pęknięte :/
Gdzieś mam pomierzone nowe oryginalne łożysko, jak chcesz mogę podesłać."Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania." Benjamin Franklin
Komentarz
-
Nowe łożysko nie ma wyczuwalnego luzu jak jest nasmarowane ( sprawdzone z ciekawości) natomiast, pojawia się on w momencie kiedy smar zostaje wypłukany czy zgęstnieje i zostaje wyciśnięty na zewnątrz bieżni a łożysko zaczyna pracować na sucho, sprawdzone na starym łożysku które zaczęło skrzypieć krótko po zakupie motocykla wtedy umyłem je, uzupełniłem smar, założyłem nowe uszczelniacze ale po około 8 tyś. km czyli na koniec sezonu 2012 zaczęło skrzypieć ponownie i tym razem zostanie wymienione na nowe z nowymi uszczelniaczami i śrubą.
Komentarz
-
No to jest taki luz własnie. Jak wypłukałem cały syf to jest mały luz.
Jak zaciupie to smarem to będzie niewyczuwalny. Zobaczymy.
Jadę na poszukiwania śruby bo Lukass powiedział, że z ASO to 66zł.
Mam jeszcze jedno pytanie?
Czy na zdjęciach które wrzuciłem z łożyskiem to te uszczelniacze są prawidłowo włożone?
Nie powinny być przypadkiem odwrotnie?
Pytam z ciekawości...tylko silnych los obdarza hojnie...
Komentarz
-
Zamieszczone przez giani xtz Zobacz postaMam jeszcze jedno pytanie?
Czy na zdjęciach które wrzuciłem z łożyskiem to te uszczelniacze są prawidłowo włożone?
Nie powinny być przypadkiem odwrotnie?
Pytam z ciekawości--== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--
Komentarz
Komentarz