Witaj na XTZclub.pl!
Aby pisać posty musisz być zalogowany, a więc uprzednio należy się zarejestrować. Z obsługą forum możesz zapoznać się w FAQ. No i baw się dobrze
Widzisz Marcin(Junak) jak spokojnie to przyjęliśmy, zero uszczypliwości...
Spoko, ja też nic nie mowie o spawaniu ramy w teresie
Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Hej witam Was po powrocie.
Wyjazd był udany chodź nie wszystko udało się zobaczyć, jest pewien niedosyt bo nie dotarliśmy na pustynie gobi.
zdjecia niebawem jakies wrzucimy na picasoi podeśle link
widze ze Was bardziej ciekawi co sie komu zapsuło a niż wyjazd
Ciekawi nas, bo musimy wiedzieć na czym tam jechać żeby dojechać Co w końcu z tym Katem? Reszta motocykli bez problemów? Pytania do samej wyprawy pojawią się wraz z fotkami
to zacznę od tego ze sprzedajcie st i ktm a kupcie kwasaki kle 500 jak chcecie spokojnie przejechac i wrocic
dobra a tak co sie działo to w mojej st urwało sie dolne mocowanie amortyzatora, pękła rama. a w ktmie dziura w tłoku nowy tłok i będzie żyć.
Ehhh ... Wspaniale fotki, super wyprawa i moje wspomnienia. Zrobilem rok temu taka sama trase, tyle ze pociagiem. Dojechalem do Ulan bator i pozniej do Chin. Wtedy wiedzialem, ze musze tam jeszcze wrocic i to na motocyklu ... Kiedys to zrobie. Podziwiam i gratuluje.
hmm jak doszło do popękania ramy, myślę że te ramy są za słabe i juz za stare by znieść podróżowanie ze mną po 1 motocykl był obciążony dwoma kuframi i jakimiś pierdołami myślę że razem ważyliśmy około 350kg po 2 to teren po którym jeździliśmy tarki, nierówności, muldy itp... po 3 nasza prędkość mało kiedy jechaliśmy poniżej 80 chyba ze był jakiś ciężki teren. tyle co do motocykla.
zbieram sie na umyciem xtz-y i wystawienie na allegro.
p.s. jak sie tam ktos wybiera st to niech spawarkę weźmie tak na wszelki wypadek albo od razu zespawa amortyzator i da wstawki ramy nawet jak nie pęka
Komentarz