Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Ukraińskie karpaty, Krym i Xj 600 w terenie:>

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Ukraińskie karpaty, Krym i Xj 600 w terenie:>

Taka na szybko napisana relacja:

W połowie sierpnia wyruszyliśmy na Ukraine, razem 15 dni, 1100gs 1150gs i moja marnie brzmiąca przy dwóch poprzednich Xj 600. Razem do kupy wyszło 6000 km ja wydałem 1500zł, jadąc samemu, mój brat po 1000zł z dziewczyna na głowe. W karpaty ruszyliśmy z celem zwiedzenia byłej bazy radarowej, której niestety nie udało się nam odnaleźć (dojechaliśmy az pod rumunska granice).Po drodze (drodze?) spotkaliśmy dwie grupy polskich turystow, którzy zmierzali w kierunku jakiegoś słynnego obserwatorium. Jak dla mnie karpaty to był najlepszy etap wyprawy, dzikość, pozrywane mosty, przyjaźni ludzie, błocko, przeprawy, brak dróg, szkoda, że tylko 4 dni tam spędzilismy Następnie wyruszyliśmy przez winnice na Krym. Cały półwysep objechaliśmy wokoło, wracajac przez Kosę Arabacką (tak, da się przez nią przejechać), gdzie spotkalismy ekipe na Fazerach bodajże z Łodzi (pozdrowienia), wracając zahaczyliśmy o Lwów.

Teraz kilka mitów/ prawd:

-Ceny są tańsze, paliwo 3zł, cola 3,5zl, chałwa 0,5kg-2zł; ale na przyklad soki owoce, mieso sa droższe niż w Polsce, trzeba wiedziec co kupowac
    - Ludzie są bardzo bardziej;p rzyczliwsi niz w Polsce (szczegolnie w górach)
    - Z łapówkami wcale nie jest tak jak niektórzy mówią, za nic na pewno nie dostaniesz, ja zapłaciłem 50 hrywien za przekroczenie predkości 28km/h, wieć sory ale łapówka to zbawienie bo mandatu bym zapłacil z 450 hrywien. Znajomy był trzeci raz na Ukrainie i zapłacił do kupy 3 łapówy, każda mu sie należała. Zdarzyło się też, że policjant jak nas zobaczył, że sie pare razy kręciliśmy tą samą drogą, to nas zatrzymał i wskazał prawidłową drogę. Łapówek za nic sie może i nie dostaje, ale trzeba naprawde uważać bo policjanci wychodzą na drogi jak dzi*ki, jest ich od groma, po nocy nie ma sensu jeździć bo się nie widzi znaków wszystkich i jak kierowcy mrugają, i wtedy się płaci
    - trzeba uważać na dziury ale też i na kury i krowy których pełno na drogach i łażą na wolności
    - i teraz największe niebezpieczeństwo na ukrainie, kierowcy! nie patrza w lusterka (nieraz zostałem zepchnięty na pobocze), wyprzedzają na 3,4, 5 jak sie da, jeżdzą bez świateł (nawet w pół zmroku), zdarza się jadący Ził w nocy na światłach ale ciągnący przyczepe bez świateł...

Jak jeszcze coś mnie olśni to dopisze i sory za chaotyzm;p

Zachęcam do obejrzenia fotek i przekonania się że Xj też może
    Załączone pliki
    Ostatnio edytowany przez Gosienka; 2. Powód: ort
    dirtier, happier

www.facebook.com/dalekadroga

Fajne fotki daj ich więcej lub jakiś link do zdjęć - chętnie popatrzę. A co do łapówek to w sumie masz rację, że za "darmo" nie zatrzymają , no i ta wysokość mandatów u nas by cię zrujnowali nie wspomnę o punktach .

Komentarz

to chyba będzie mój cel na 2011 !

powiedz co wiesz na temat tej bazy radarowej, poszukamy
      ST legenda Dakaru http://passion4travel.pl/index.php/c...dow/motocykle/
      FB: http://www.facebook.com/kamilltee

Komentarz

jak bys był chętny to mam plany na majówkę udeżyć na Ukraine i Rumunie;

za słabo się niestety przygotowaliśmy, a tubylcy nie wiedzieli gdzie to
        Ostatnio edytowany przez Cezary; 438.
        dirtier, happier

Komentarz

jako, że lepiej późno niż wcale, w końcu mogę wrzucić zmontowany filmik

Ostatnio edytowany przez Gosienka; 2. Powód: poprawa linka
          dirtier, happier

Komentarz

Nie wiem jak wy ale ja widziałem jak złożyło się zawieszenie w tym gejesie

Fajny filmik tylko krótki dawaj więcej.
            Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
            No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
            sigpic

Komentarz

Filmik fajnie zrobiony tylko w/g mnie troszkę krótki i przydałaby się jakaś muzyka ( lub naturalny dźwięk ) .. ale spoko

Komentarz

Zamieszczone przez Mirek_Slupsk Zobacz posta
                Filmik fajnie zrobiony tylko w/g mnie troszkę krótki i przydałaby się jakaś muzyka ( lub naturalny dźwięk ) .. ale spoko
                Przecież muzyka jest, może trzeba włączyć głośniki? A filmik krótki bo to trailer
                dirtier, happier

Komentarz

Dobra robota i te widoki .....
                  sigpic

Komentarz

Zamieszczone przez Cezary Zobacz posta
                    Przecież muzyka jest, może trzeba włączyć głośniki? A filmik krótki bo to trailer
                    Jak trailer to rozumiem i czekam na film pełnometrażowy , a co do dźwięku to niestety u mnie nic nie słychać ( inne filmiki działają ) zarówno otwierając przez stronę XTZ jak i na Youtube

Komentarz

faktycznie dźwięku już nie ma trzeba będzie go przerobić, youtube stosuje prawa autorskie dla niektórych utworów i widać tego efekt...
                      dirtier, happier

Komentarz

fajny film, podziwiam gościa na Xj....

Komentarz

podziwiaj mnie a tak poważnie, na r1 da się objechać świat to ja miałem nie dać rady?
                          Ostatnio edytowany przez Cezary; 438.
                          dirtier, happier

Komentarz

pomimo rzezi xj w terenie, to xjotka o wiele lepiej od gsow radziła sobie na piachu, tzn na plażach. bemki od razu się kopały
                            dirtier, happier

Komentarz

Pracuję...
                            X