Bez zbędnych opisów, kilka zdjęć: https://picasaweb.google.com/1018548...09/Balkany2013
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Bałkany 2013 - Kosowo Albania Macedonia
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Neno Zobacz postaW ramach protestu nawet nie zajrzę !
W sumie, na chwilę, bo kusi...Pomysł na wyjazd ogłaszała sympatyczna parka z FAT,
a największym udogodnieniem była dla mnie możliwość zdecydowania się lub wycofania
dosłownie w ostatniej chwili, co z różnych względów bardzo mi odpowiadało.
Hans i Cleo powiedzieli ,,my i tak jedziemy, trzecie miejsce na lawecie jest wolne''.
W Belgradzie na grzecznościowym parkingu zostało auto z lawetą, a my po przepakowaniu
się obraliśmy kierunek na pasmo Szar na granicy Kosowa i Macedonii oraz liczne-okoliczne
paGÓRki, głównie w Albanii, dlatego pisane przez duże GÓR
Przez 11 dni spokojnej ale bardzo przyjemnej jazdy przejechaliśmy ok. 1700km,
w czym było conajmniej 1000 km poza asfaltem i cały czas w mocno pofałdowanym terenie.
Przeskoki z wysokości 200 m. npm. np. na 1400 w ciągu godziny lub dwóch nie były niczym
wyjątkowym. Z awarii przydarzyła nam się tylko szybka wymiana przekaźnika w mojej DRZ-cie,
a z większych przygód - pożar ,,gesthałzu'', w którym już prawie słodko zasnęliśmy
(w Fushe Lure w Albanii). Oprócz tego znaleźliśmy dzięki trackom i zdjęciom satelitarnym
sporo jeszcze (!) niezaasfaltowanych dróżek, w sam raz na średnie podróżne enduraki
Powtórzyliśmy też dwa lub trzy odcinki z zeszłorocznej Szarpaniny, także po trackach.
Koszty - paliwo i żywność biwakowa, trzy czy cztery razy posiłek w restauracji,
ubezpieczenie OC na Kosowo, jeden nocleg w pensjonacie, w sumie ok. półtora tauzena.
Krótko mówiąc - polecam każdemu, kto nie boi się spać w górach pod namiotemOstatnio edytowany przez sowizdrzal; 369.Sowizdrzał
KTM 750 6T
Nie wierz, nie bój się, nie proś!
Komentarz
-
Sowizdrzał
KTM 750 6T
Nie wierz, nie bój się, nie proś!
Komentarz
Komentarz