Kuźwa nie ogarniam tego Google Earth a chciał bym wytyczyć jakiś ślad na trasę szutrami, myślę żeby dla odmiany objechać jeziora Kisajno, Dobskie, Mamry, Święcajty, Harsz, Dargin, czyli górę wielkich jezior, lewą ich stroną do Węgorzewa i powrót prawą stroną w kierunku Giża, ewentualnie odbić od Harszu w stronę Pozezdrza i dalej w kierunku Kruklanek cały czas off w stronę Giża. Tylko ja czerstwy jak beret w tych sprawach i nie wiem jak wkleić choćby w temat mapkę z wytyczoną trasą. Traska byłą by porównywalna długością do zeszłorocznej, sporo długich fajnych szutrów w tamtych rejonach zwłaszcza po lewej stronie jezior jest. Kolega antek112 zapewne zna te rejony może coś podpowie.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
II zlot klubowy Mazury 27-29.04.2012
Zwiń
X
-
O widzisz właśnie o tobie pomyślałem, zobaczymy jak wypadnie nam dojazd do Wilkas ale czemu nie poznam trasę a jeśli nikt nie będzie miał żadnej alternatywnej propozycji to ta byłaby w pytkę, mam pytanie w tym filmiku gdzie jedziecie na dwa Trampki i Kata mijacie taką opuszczoną hacjendę nad brzegiem jeziora w szczerym polu gdzie to jest.
Komentarz
-
Zamieszczone przez robkri Zobacz postaO widzisz właśnie o tobie pomyślałem, zobaczymy jak wypadnie nam dojazd do Wilkas ale czemu nie poznam trasę a jeśli nikt nie będzie miał żadnej alternatywnej propozycji to ta byłaby w pytkę, mam pytanie w tym filmiku gdzie jedziecie na dwa Trampki i Kata mijacie taką opuszczoną hacjendę nad brzegiem jeziora w szczerym polu gdzie to jest.
Zamieszczone przez AdamB Zobacz postaSiemano
Mam jedno nieśmiałe pytanie. Czy na terenie ośrodka można rozbić namiot? Plany się mi trochę zmieniły i mam możliwość przyjechania z Renią do Wilklasów na piątkową wieczorną imprezę. Chodzi nam tylko o przekimanie do rana, bo ok 8 w sobotę musimy wyjechaćjak Renia nie chrapie to możecie być u mnie w pokoju
Ostatnio edytowany przez marcinjunak; 46.Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Komentarz
-
Zamieszczone przez marcinjunak Zobacz postaW tamtym roku nie można było rozkładać namiotów, nie wiem czemu, teraz trzeba by dopytać, jeśli zależy wam tylko na jednym noclegu to spokojnie w domku na podłodze możecie sie przekimać, pogadajcie z domownikamijak Renia nie chrapie to możecie być u mnie w pokoju
dogadamy się jak już będziemy na miejscu
Komentarz
-
Ok, Wilkasy, Wrony, Guty, Fuleda, Kamionki, Dziewiszewo, Doba, Pilwa, Radzieje, Jeżykowo, Łabapa, Sztynort, Kamionek Wielki, Pniewo, Mamerki, Przystań, Trygort, Ruska Wieś, Węgorzewo, Ogonki, Dziaduszyn, Okowizna, Harsz, Nowy Harsz, Pieczarki, Świdry, Pierkunowo, Giżycko. Wersja do okoła jezior, można jeszcze odbić w Harszu na Pozezdrze i Kruklanki
Komentarz
-
Mówisz i masz
http://mapy.google.pl/maps/ms?msid=2...22556,0.672226
ja wcześniej sobie taką trasę narysowałem
http://mapy.google.pl/maps/ms?msid=2...47135,1.344452
ale może twoja jest ciekawsza no i coś nowego będzieOstatnio edytowany przez marcinjunak; 46.Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Komentarz
-
Zamieszczone przez robkri Zobacz postaO bardzo ładnie, bardzo ładnie.
Ważna sprawa, kto był w zeszłym roku wie, ArturS pytał ale inni mogą nie wiedzieć, pościel jest w domkach więc kto nie śpi na podłodze ten nie musi nic ze sobą zabierać.
napiszesz, proszę, jeszcze coś o warunkach? może się okazać, że zaoszczędzę dużo miejsca w plecaku
a jest może czajnik elektryczny w takim domku, co by sobie kawkę rano strzelić?
Komentarz
-
Wszystko było, pensjuna pełną gęba. Inna sprawa że nikt nic nie jadł bo alkohol zabija głód. Sklepy/supermarkety kilka minut drogi, także można sobie nawet obiad sporzadzić. Na miejscu jest też restauracja, a nawet kilka w pobliskich ośrodkach. Generalnie jest to turystyczna wioska więc nie ma problemu z niczym, poza pokonaniem płotu.
Komentarz
Komentarz