Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

II zlot klubowy Mazury 27-29.04.2012

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Kuźwa nie ogarniam tego Google Earth a chciał bym wytyczyć jakiś ślad na trasę szutrami, myślę żeby dla odmiany objechać jeziora Kisajno, Dobskie, Mamry, Święcajty, Harsz, Dargin, czyli górę wielkich jezior, lewą ich stroną do Węgorzewa i powrót prawą stroną w kierunku Giża, ewentualnie odbić od Harszu w stronę Pozezdrza i dalej w kierunku Kruklanek cały czas off w stronę Giża. Tylko ja czerstwy jak beret w tych sprawach i nie wiem jak wkleić choćby w temat mapkę z wytyczoną trasą. Traska byłą by porównywalna długością do zeszłorocznej, sporo długich fajnych szutrów w tamtych rejonach zwłaszcza po lewej stronie jezior jest. Kolega antek112 zapewne zna te rejony może coś podpowie.
    Ostatnio edytowany przez robkri; 269.

Komentarz

jakbys chcial objechac jeziorka juz w piatek to damy rade i bez sladow z google
      http://www.youtube.com/watch?feature...v=QUbYwBZixC4#!

Komentarz

O widzisz właśnie o tobie pomyślałem, zobaczymy jak wypadnie nam dojazd do Wilkas ale czemu nie poznam trasę a jeśli nikt nie będzie miał żadnej alternatywnej propozycji to ta byłaby w pytkę, mam pytanie w tym filmiku gdzie jedziecie na dwa Trampki i Kata mijacie taką opuszczoną hacjendę nad brzegiem jeziora w szczerym polu gdzie to jest.

Komentarz

Siemano
          Mam jedno nieśmiałe pytanie. Czy na terenie ośrodka można rozbić namiot? Plany się mi trochę zmieniły i mam możliwość przyjechania z Renią do Wilklasów na piątkową wieczorną imprezę. Chodzi nam tylko o przekimanie do rana, bo ok 8 w sobotę musimy wyjechać

Komentarz

Lepiej napiszcie co tam można objechać oprócz Giżycka. Macie pomysł na sobotę bez off`u?

Komentarz

Wklejam z innego postu
              Radek, wiem że rootolf planuje trasę turystyczną asfaltami podesłałem mu parę propozycji o które prosił więc cały dzień będziecie mieli napięty.
              Nie martw się jest tam tego tyle że nie będziesz miał czasu w d.. się podrapać.

Komentarz

no faktycznie. jak jeszcze masz to daj mi na pw

Komentarz

Zamieszczone przez robkri Zobacz posta
                  O widzisz właśnie o tobie pomyślałem, zobaczymy jak wypadnie nam dojazd do Wilkas ale czemu nie poznam trasę a jeśli nikt nie będzie miał żadnej alternatywnej propozycji to ta byłaby w pytkę, mam pytanie w tym filmiku gdzie jedziecie na dwa Trampki i Kata mijacie taką opuszczoną hacjendę nad brzegiem jeziora w szczerym polu gdzie to jest.
                  Ja mam taką propozycję na objazd sobotni dookoła jezior, część trasy z tamtego zlotu. Jak masz jakieś inne propozycje podaj miasteczka przez które mogli byśmy przelecieć to narysuje trasę.

Zamieszczone przez AdamB Zobacz posta
                  Siemano
                  Mam jedno nieśmiałe pytanie. Czy na terenie ośrodka można rozbić namiot? Plany się mi trochę zmieniły i mam możliwość przyjechania z Renią do Wilklasów na piątkową wieczorną imprezę. Chodzi nam tylko o przekimanie do rana, bo ok 8 w sobotę musimy wyjechać
                  W tamtym roku nie można było rozkładać namiotów, nie wiem czemu, teraz trzeba by dopytać, jeśli zależy wam tylko na jednym noclegu to spokojnie w domku na podłodze możecie sie przekimać, pogadajcie z domownikami jak Renia nie chrapie to możecie być u mnie w pokoju
                  Ostatnio edytowany przez marcinjunak; 46.
                  Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
                  No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
                  sigpic

Komentarz

Zamieszczone przez marcinjunak Zobacz posta
                    W tamtym roku nie można było rozkładać namiotów, nie wiem czemu, teraz trzeba by dopytać, jeśli zależy wam tylko na jednym noclegu to spokojnie w domku na podłodze możecie sie przekimać, pogadajcie z domownikami jak Renia nie chrapie to możecie być u mnie w pokoju
                    Dzięki za propozycję dogadamy się jak już będziemy na miejscu

Komentarz

Ok, Wilkasy, Wrony, Guty, Fuleda, Kamionki, Dziewiszewo, Doba, Pilwa, Radzieje, Jeżykowo, Łabapa, Sztynort, Kamionek Wielki, Pniewo, Mamerki, Przystań, Trygort, Ruska Wieś, Węgorzewo, Ogonki, Dziaduszyn, Okowizna, Harsz, Nowy Harsz, Pieczarki, Świdry, Pierkunowo, Giżycko. Wersja do okoła jezior, można jeszcze odbić w Harszu na Pozezdrze i Kruklanki

Komentarz

Mówisz i masz

http://mapy.google.pl/maps/ms?msid=2...22556,0.672226

ja wcześniej sobie taką trasę narysowałem

http://mapy.google.pl/maps/ms?msid=2...47135,1.344452

ale może twoja jest ciekawsza no i coś nowego będzie
                        Ostatnio edytowany przez marcinjunak; 46.
                        Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
                        No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
                        sigpic

Komentarz

O bardzo ładnie, bardzo ładnie.

Ważna sprawa, kto był w zeszłym roku wie, ArturS pytał ale inni mogą nie wiedzieć, pościel jest w domkach więc kto nie śpi na podłodze ten nie musi nic ze sobą zabierać.
                          Ostatnio edytowany przez robkri; 269.

Komentarz

Zamieszczone przez robkri Zobacz posta
                            O bardzo ładnie, bardzo ładnie.

Ważna sprawa, kto był w zeszłym roku wie, ArturS pytał ale inni mogą nie wiedzieć, pościel jest w domkach więc kto nie śpi na podłodze ten nie musi nic ze sobą zabierać.
                            oooooo, i to jest bardzo ważna informacja
                            napiszesz, proszę, jeszcze coś o warunkach? może się okazać, że zaoszczędzę dużo miejsca w plecaku

a jest może czajnik elektryczny w takim domku, co by sobie kawkę rano strzelić?

Komentarz

hehe czajnika nikt nie używał ale była jakaś kuchenka gazowa czajnik chyba też ważne że lodówka była i zamrażarka

Komentarz

Wszystko było, pensjuna pełną gęba. Inna sprawa że nikt nic nie jadł bo alkohol zabija głód. Sklepy/supermarkety kilka minut drogi, także można sobie nawet obiad sporzadzić. Na miejscu jest też restauracja, a nawet kilka w pobliskich ośrodkach. Generalnie jest to turystyczna wioska więc nie ma problemu z niczym, poza pokonaniem płotu.

Komentarz

Pracuję...
                                X