Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

IX Motocyklowy Zlot Gwiaździsty Jasna Góra w Gietrzwałdzie !!!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Koledzy, a czy spotkania motocyklistów koniecznie muszą się odbywać pod szyldem jakiejkolwiek ideologii, wiary czy innego swiatopoglądu?
    Przecież stąd juz tylko krok do dzielenia na kategorie motocykli poświęconych, niepoświęconych, z odwróconymi krzyżami, w turbanach,
    czadorach, z rejestracjami w łacince i w grażdance....
    Jeździsz, to jedź. Wierzysz, to wierz. Masz zdanie to miej. Po co to łączyć? Dla polityki?
    Sowizdrzał
    KTM 750 6T
    Nie wierz, nie bój się, nie proś!

Komentarz

Ja nie dotarłem, wujowa pogoda rano, osiem stopni, wiało i lało ;( Jednak myślałem o Gietrzwałdzie cały czas, ech. Może za rok

Jednak było trochę ludzi na mszy, frekwencja jak na pierwsze tego typu spotkanie tam - dopisała

Zdaje mi się, że to Szymka (Sławka) Teresa stała pod ołtarzem?

Czyja to ta z elementami fioletu Teresa? Czy to w niej nie jest zamontowany kupiony ode mnie tłumik? W ogóle było kilka ST, super
      --== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--

Komentarz

Zamieszczone przez sowizdrzal Zobacz posta
        Koledzy, a czy spotkania motocyklistów koniecznie muszą się odbywać pod szyldem jakiejkolwiek ideologii, wiary czy innego swiatopoglądu?
        Powoli zaczyna się sezon i masz do wyboru w każdy weekend po nawet 3-4 zloty/spotkania motocyklowe. Przejedz się np. na pięć takich imprez i ocenisz jak to jest. Zauważysz na pewno, że MUSZĄ, no chyba, że jedziesz się schlać i nie szukasz przy okazji dymu

Komentarz

Ha, ja nie jestem zwolennikiem zbyt ortodoksyjnego traktowania spraw wiary jestem wierzący ale z umiarem czasem pójdę do kościoła a czasem nie pójdę, u spowiedzi byłem nie pamiętam kiedy, nie odmawiam paciorka przed jedzeniem i snem ale myślę czasem o Najwyższym w różnych intencjach. Uważam że to jest wystarczający dowód wiary . Jestem pewien że podobne podejście ma wielu, jedni się tego nie wstydzą inni i owszem to jest każdego indywidualna sprawa, nie mnie to osądzać. Ja pojechałem tam w celach towarzyskich ale i dla siebie, przy okazji przetarłem fajną traskę off wczoraj sam, dzisiaj drugą off w towarzystwie kolegów qadowców, poświęcono mi mój motocykl co na pewno mu nie zaszkodzi spędziłem fajnie czas w weekend przejechałem prawie 300 km sporo poza asfaltem i tyle. Oczywiście mam pewne swoje przemyślenia i coś tam mi się nie podobało np. komentarze w trakcie mszy ze strony osób które tam zabierały głos, był tam psztyczek Pana Węgrzyna skierowany w stroną między innymi naszego forum (oczywiście nie tytularnie) ale przekaz był jasny,
          Sowizdrzał, niestety już będąc tu na XTZClub popieramy jakąś ideologię choć ja uważam że jest ona wyjątkowo nie inwazyjna dla tego jestem tu i nigdzie się nie wybieram.
          Pozdrawiam
          robkri
          Ostatnio edytowany przez fxrider; 1. Powód: wymuszona politpoprawność

Komentarz

Niektórzy nie wiedzieli o zmianie miejsca spotkania...

Komentarz

Zamieszczone przez POMI@N Zobacz posta
              Niektórzy nie wiedzieli o zmianie miejsca spotkania...

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...kale=bialystok
              Co za tłumoki jakieś.... przecież od miesiąca trąbi się na na prawo i lewo na wszelkich portalach i forach motocyklowych o przeniesieniu imprezy; były oficjalne komunikaty, listy, wyjaśnienia....... Nawet w TV publicznej mówili o tym (ponadgodzinny program też był na wizji TV Trwam - powtórka do obejrzenia na You Tube). Ja się nie dziwie Paulinom, do mszy trzeba się też przygotować a, po drugie "zbiorowisko" kilku tysięcy osób musi być jakoś zorganizowane (stety czy niestety ale zgromadzenia jakie by nie były muszą być w jakiś sposób zorganizowane, takie jest prawo).

A jeśli ktoś chce poświecić motocykl to ma okazję w maju (św. prawosławne) lub pod koniec lipca (św. katolickie)

Komentarz

Widziałem sporo motocykli z Białegostoku i okolic więc kto chciał ten był.

Komentarz

A po co na zlocie święcić, jak spowiedź za 20zł przez net można ogarnąć to i pod kazdym kościołem za kasę można to zrobić.
                  Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
                  No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
                  sigpic

Komentarz

mnie tam to wali bo zamiast na Częstochowe tłukliśmy się po hałdach i zajebioza, wierzący tez jestem tak, że sam nie wiem czy wierze czy nie itd itd ale roz...dala mnie to jak banda plastikowych lanserów domaga się mszy, a jak msza leci to gadają o dupeczkach, chlaniu i ruchaniu tacy wielce wierzący (wiadomo nie wszyscy bez obrazy, ale spoooora część)

Komentarz

Zamieszczone przez LukaSS Zobacz posta
                      Co za tłumoki jakieś.... przecież od miesiąca trąbi się na na prawo i lewo na wszelkich portalach i forach motocyklowych o przeniesieniu imprezy; były oficjalne komunikaty, listy, wyjaśnienia....... Nawet w TV publicznej mówili o tym (ponadgodzinny program też był na wizji TV Trwam - powtórka do obejrzenia na You Tube). Ja się nie dziwie Paulinom, do mszy trzeba się też przygotować a, po drugie "zbiorowisko" kilku tysięcy osób musi być jakoś zorganizowane (stety czy niestety ale zgromadzenia jakie by nie były muszą być w jakiś sposób zorganizowane, takie jest prawo).

A jeśli ktoś chce poświecić motocykl to ma okazję w maju (św. prawosławne) lub pod koniec lipca (św. katolickie)

eee - oni wiedzieli i skrzykneli się (m.in. FB - o tym też mówili w TV) że i tak pojadą - bo nie zgadzają się z decyzją organizatora. Myśleli, że tradycyjnie będzie msza - już nie jako Zlot Gwiaździsty.

Co do tego "przygotowania" do mszy ... byli tam 2 h wcześniej, Paulini spodziewali się, że i tak ktoś przyjedzie (wystarczy oglądać TV). Zresztą akurat na Jasnej Górze chyba odprawienie mszy nie wymaga przygotowań

Paulini po prostu nie chcieli podpaść organizatorom którzy to przenieśli. Trochę to dziwne, a może i nie dziwne.

Dla mnie cała ta afera nie ma nic wspólnego z chrześcijaństwem, czynieniem dobra, wartościami religijnymi. Ambicje i gierki po raz kolejny wzięły górę nad tym co najważniejsze.
                      Puenta jest taka: w Gierzwałdzie było 2000, na Jasnej Górze 5000 motocyklistów.

A "Wiktor Węgrzyn na koniec podziękował za patronat nad zlotem. - Jest nas mniej niż w latach poprzednich. Ale tu zgromadzeni są ci, dla których słowa Bóg, Honor i Ojczyzna, nie są słowami pustymi" tak jakby dla pozostałych osób były to puste słowa ... tylko siąść i płakać nad takim podejściem...
                      ST legenda Dakaru http://passion4travel.pl/index.php/c...dow/motocykle/
                      FB: http://www.facebook.com/kamilltee

Komentarz

Tam gdzie jesteśmy my była wolność (solidarność) a tam gdzie oni - zomo. Czy jakoś tak

Faktycznie smutno. Niezależnie od przekonań i wiary - było coś wyjątkowego i spajającego w pewnej idei. Teraz ona pęka. Będzie walka o nazwę, na naszych i onych....

Komentarz

Właśnie ta otoczka/atmosfera "bardziej prawdziwych Polaków" skutecznie mnie zniechęca przed jakimikolwiek kontaktami ze środowiskiem RK. Taki zmotoryzowany oddział RM.
                          Zresztą Szymek zanim się z nimi spiknął to był normalnym gościem i dało się z nim pojeździć, pogadać, na browarzenia wpadał.
                          sigpic

Komentarz

Jeśli już jest dyskusja...
                            Coś zostało przerwane przez pomysł na skomercjalizownie imprezy, nie byłem Częstochowie, ale znajomi byli i wrócili zawiedzeni, nie tym, że nie było mszy bo na krawężniku jasnej góry uklękli i pomodlili się, ale atmosferą, którą znają ze zlotów, a nie tego tam szukali w poprzednich latach. Nie interesują się problemami prezydenta Częstochowy, myślę, że to w miarę bezstronna opinia ludzi związanych z motocyklami od wielu lat.
                            Moja jest bardziej skrajna

Komentarz

Jak co roku, zapewne i tym razem przybyli lub chcieli przybyć motocykliści zza granicy. Strasznie mi ich żal. Wyobraźcie sobie np. takiego Niemca- już wymowa miasta "Częstochowa" musiała być ćwiczona miesiącami, a tu się każe wymawiać "Gietrzwałd"

Komentarz

Zamieszczone przez ArturS Zobacz posta
                                Jak co roku, zapewne i tym razem przybyli lub chcieli przybyć motocykliści zza granicy. Strasznie mi ich żal. Wyobraźcie sobie np. takiego Niemca- już wymowa miasta "Częstochowa" musiała być ćwiczona miesiącami, a tu się każe wymawiać "Gietrzwałd"
                                żaden problem dla kolegi Helmuta,zapyta swojego dziadka i powie Dietrichswalde
                                Jeżeli jest jeden cylinder to pozostaje tylko jeden wybór...
                                Jeżeli jest wybór to mogą być nawet cztery...

Komentarz

Pracuję...
                                X