Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Świętokrzyskie dziczenie 9,10-06-2012

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Artur to super wezme ja pod swoje skrzydla (musze miec jakies podparcie zeby nie glebnac )
    Nie martw sie damy sobie rade, jakos z tomurem bedziemy powoli sie toczyc, a w razie W - skrecimy na pobocze (czytaj asfalt) )))

Komentarz

Zarys info jak i po co jedziemy na trasę turystyczną, kilka punktów które połączę w miarę możliwości jak najbardziej lokalnymi drogami przez pola i wioski (ale bez offu)

Przejazd przez przełęcz Pasma Jeleniowskiego, to pasmo trzeba by uznać za drugie po Łysogórach.
      1.jpg
      Drewniany kościół ma jednym ze szczytów, krótkie podejście z buta, miejsce odległe od wsi i kiedyś trudno dostępne, być może miejsce kultowe z czasów pogańskich:
      Obraz 067.jpg

Romańskie relikty kościoła w Grzegorzowicach, kościół góruje nad zniszczonym folwarkiem:
      3.jpg

Zamek Krzyżtopór:
      Zastanawiam się czy to nie za bardzo "cywilizowane" i czy nie odpuścić tego klimatu biletów parkingów i turystów
      6.jpg
      Ale naprawdę jest co oglądać - palazzo in fortezza, cud budownictwa który został zrujnowany zaraz po ukończeniu i już nigdy nie podniósł się.

Przejazd przez świętokrzyskie lasy, a konkretnie przez ten kompleks:
      4.jpg

Tą starą drogą, wijąsą się przez las i przecinająca jary i okopy:
      5.jpg
      Postój w miejscu zniszczonej w czasie wojny wsi.

Podjazd pod bodzentyński zamek i może kirkut:
      7.jpg

Czuję że grupa turystyczna może być nieliczna, tym bardziej będę mógł dopasować trasę do umiejętności uczestniczek/uczestników.
      Jeśli będzie dużo chętnych raczej nie będę zmieniał trasy żeby unikać kłopotliwego zawracania i zatrzymywania kolumny -ale to nie Polska B i czuję że nie będzie żadnej kolumny.
      Wypadało by mi objechać wcześniej wytyczoną trasę żeby później nie patrzeć na mapę. Ale najpierw poczekam ile będzie chętnych.

Pozdrawiam Tomek

Komentarz

Mario XT600 - nie wiem jak przebiega trasa off ale ja bym się bał zwłaszcza tenerą
        W rejonie Puszczy Świętokrzyskiej błoto nie wysycha chyba nigdy a jak wysycha to płytko, na piach raczej nie ma tam co liczyć.

Komentarz

Zamieszczone przez Tomur Zobacz posta
          Mario XT600 - nie wiem jak przebiega trasa off ale ja bym się bał zwłaszcza tenerą
          W rejonie Puszczy Świętokrzyskiej błoto nie wysycha chyba nigdy a jak wysycha to płytko, na piach raczej nie ma tam co liczyć.
          wiesz ostatnio było "lajtowo" lekki off kurde ja zapakowany,kuferek sakwa i takie tam bzdety do tego szosowe oponki a oni kostki na obręczach,plecaczki z skarpetkami i slipkami i mnie przewlekli przez lasy z piaszczystymi duktami ,podjazdy po kamieniach i korzeniach takie strome że ciężko podejść ale dałem radę zestawem o wadze prawie 400kg
          Moja skrzynka N 50° 18.704' E 20° 07.502' opencaching.pl

Komentarz

1. ArturS - może być namiot/stodoła i oczywiście off. Zobaczymy co na to moja żona - jeśli będzie chętna to ona do grupy turystycznej
            2 Janas_WaWa
            3. mOtOrynka
            4. Miało być tak: (MarioM06 - nocleg obojętne gdzie , OFFik koniecznie)
            5. robkri - ja koniecznie na tarasie lub namiot i OFF
            6. Sowizdrzał - nocleg budżetowo, ale pod dachem, bo nie chcę namiotu targać. Trasa ,,delikatne szuterki''
            Sowizdrzał
            KTM 750 6T
            Nie wierz, nie bój się, nie proś!

Komentarz

Zamieszczone przez czeczen Zobacz posta
              Siedlar - odnośnie wczasów.... Po wczasach we Francji wracają do Polski: Siedlar i jego najstarszy syn
              - Och te Francuzki - wzdycha syn. - Co za temperament!
              - A co za finezja! - dodaje Tato.
              Po chwili odzywa się jeszcze raz:
              - A... ile... cierpliwości mają...
              Rok 2060, Siedlar z wnuczkiem lecą na sex-wycieczkę do Tajlandii. Przewodnik mówi:
              - Tylko prosze pamiętać, że połowa ,,dziewcząt'' choruje tam na koklusz, a druga połowa na HIV.
              Niedosłyszący juz Siedlar pyta wnuczka:
              - Co łun godo??
              - Dziadku, on mówi, żeby dymać te, które kaszlą...
              Sowizdrzał
              KTM 750 6T
              Nie wierz, nie bój się, nie proś!

Komentarz

Przegieliście. A żeby k...wa lało (byle nie nad morzem)

Komentarz

Siedlar ..... jak tak dalej będziesz dobrze życzył to ..... Ty już wiesz co !!!!
                  Marioxt600 - offik może być odrobinkę bardziej wymagający niż ten na pod Olkuszem... ale z zarysu Tomka traski wnoszę ze moze być bardzo przyjemna i ciekawa - jeszcze zaproponuję Tomkowi kilka punktów
                  Sowizdrzał - jak będziesz z córcia to masz miejsce w chacie na łóżku a jeżeli sam to .... się zobaczy (i nie skracaj listy )

1. ArturS - może być namiot/stodoła i oczywiście off. Zobaczymy co na to moja żona - jeśli będzie chętna to ona do grupy turystycznej
                  2 Janas_WaWa
                  3. mOtOrynka
                  6. Sowizdrzał - nocleg budżetowo, ale pod dachem, bo nie chcę namiotu targać. Trasa ,,delikatne szuterki''
                  7. Renia + AdamB
                  8. Marianxtz
                  9...

Wiem ze możemy się spodziewać jeszcze kilku osób które np. nie mogą przyjechać motocyklem ale będzie świetnie jak dojadą

Postaram się wrzucić ogólny zarys przebiegu spotkania .... ale wszystko i tak wyjdzie w praniu

Komentarz

2 Janas_WaWa
                    3. mOtOrynka
                    7. Renia + AdamB - nocleg w namiocie, trasa turystyczna
                    8. Marianxtz
                    9...

Komentarz

2 Janas_WaWa
                      3. mOtOrynka
                      7. Renia + AdamB - nocleg w namiocie, trasa turystyczna
                      8. Marianxtz
                      9. mario_xt600 kimnę pod drzewem
                      10. ...
                      Moja skrzynka N 50° 18.704' E 20° 07.502' opencaching.pl

Komentarz

2 Janas_WaWa
                        3. mOtOrynka
                        4. robkri - ja koniecznie na tarasie lub namiot i OFF
                        5. Sowizdrzał - nocleg budżetowo, ale pod dachem, bo nie chcę namiotu targać. Trasa ,,delikatne szuterki''
                        6. Renia + AdamB - nocleg w namiocie, trasa turystyczna
                        7. Marianxtz
                        8. mario_xt600 kimnę pod drzewem
                        9. ...

Komentarz

Zarys przebiegu spotkania : (modyfikowany w zależności od rozwoju sytuacji)

Piątek.
                          -kto może i ma czas przyjeżdża
                          -dyslokacja uczestników
                          -wieczorne pogaduchy .....

Sobota:
                          -staramy się obudzić.....
                          -kto nie dojechał w piątek przywozi świeże pieczywko.....
                          -jeżeli próba pobudki się powiedzie to ok. 9-10 startujemy
                          -traska w wersji "lekkie szuterki" jest mocno ambitna ... ale będzie modyfikowana w zależności od potrzeb,chęci,czasu i preferencji uczestników
                          -traska turystyczna ... to już Tomek decyduje...
                          - "jak wrócimy ....to będziemy"
                          -wieczorna spokojna degustacja .... pod lipą przy ognisku ...
                          -?
                          -?
                          - co dalej... tego nie wie nikt...

Niedziela
                          - pewnie pojawią się jakieś pomysły ....

Pragnę zaznaczyć że jest to spotkanko bez sztywnych ram czasowych,programowych i obyczajowych

Komentarz

plan idealny i elastyczny
                            ST legenda Dakaru http://passion4travel.pl/index.php/c...dow/motocykle/
                            FB: http://www.facebook.com/kamilltee

Komentarz

Oj kusisz, kusisz...
                              Bo złożę terese tak jak jest i z czerwonym szaleństwem(jak mi się uda dowieść) będę w piątek
                              ...tylko silnych los obdarza hojnie...

Komentarz

hmm..... w Świętokrzyskie chcesz dowozić ...? to tak jak z tym "drewnem do lasu.... "

Komentarz

Pracuję...
                                X