Witaj na XTZclub.pl!
Aby pisać posty musisz być zalogowany, a więc uprzednio należy się zarejestrować. Z obsługą forum możesz zapoznać się w FAQ. No i baw się dobrze
Jeżu.. nie mogę.. wylatam z PL i wracam dopiero w połowie przyszłego tyg..
Ale może nst. razem. Bo ja to generalnie jestem, jeno żem tak strasznie zarobiona..
Łoś, w przeciwieństwie do jelenia i innych zwierząt, choć lubi czasem pobujać w obłokach, nie ma wygórowanych ambicji...
Hej,
ja chyba niestety dziś nie wyrobię, bo jeszcze z pracy nie udało mi się wyrwać. Dzwoniłem przed chwilą do Kamila i coś podobnie zeznawał.
Ofca - jakbym mógł Cię prosić o nr. tel. na PW to przedzwonię jak już się ogarnę z tematami - może na drugą połowę się załapię.
ale po co kolega sie meczy z ta strzykawka przy wymianie oleju w LC4?
nalać całość do silnika odpalic i poczekac az sie odpowietrzy i ta dziura (w ramie) zacznie powoli wylatywac olej
Instrukcja tak przewiduje.
Wiem, że da się i za pomocą odpalonego silnika przepompować, ale to trwa coś koło 30-40 sek (sprawdzałem kiedyś) i w tym czasie korbowód oraz tłok nie są smarowane. Wybuchnąć nie wybuchnie, ale szkoda silnika.
wiem, ze tak przewiduje instrukcja ja po kilku wymianach strzykawkowych przeszedłem na sposób nr 2 , przepompowanie nie trwało nigdy dłuzej niz 10sek (z tego co pamietam)
Komentarz