Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Jaki kask

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

I w tym problem że nie będziesz słyszał za dobrze co się dzieje dookoła przy większych prędkościach, problem załatwia tylko wysoka szyba w motorze.
    Ale tym się nie sugeruj, jeśli chcesz mieć z daszkiem to zawsze będzie głośniejszy. Plusem jest też wyjmowany środek do wyprania i dobra widoczność.
    ale np jeśli będziesz chciał sobie kupić jakąś folie przyciemniająca typu Oxford to to wizjer jest właśnie trochę za duży.
    wg mnie tez fajniejsze są z malowaniem (srebrnym lub złoto-srebrnym) te czarna matowe wyglądają trochę zabawkowo- ale to rzecz gustu.

Komentarz

ZED - nie motor tylko motocykl

Zamieszczone przez macoa Zobacz posta
      Dzięki za link. Poczytałem i rozjaśniło mi się, coraz bardziej zaczyna mi się on podobać. A że trochę niby głośny to nie przeszkadza za bardzo. Lubię słyszeć jak maszynka pracuje i co się dzieje dokoła.
      Zobaczymy co powiesz kiedy będziesz miał do przejechania ponad 500 km jednego dnia. Wszelkie szumy w kasku, zawirowania bardzo męczą, głowa boli przez co nie ma komfortu podróżowania. Zresztą po co słuchać przez kilka godzin jak silnik pracuje.
      Kask ma być też praktyczny, a nie tylko podobać się.
      --== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--

Komentarz

Na szutry i leśne ścieżki będzie dobry

Komentarz

kask doleciał. dostałem zniżkę na pierwszy n90 sprzedany w polsce. 5 lat gwarancji. miarę kasku przez przypadek brałem rozmiar większą. bardzo dobrze. rozmiarówkę mają zaniżoną o 1-1,5 cm.
          tu kilka fotek

reszta zdjęć ->>> http://picasaweb.google.com/advradekr/NolanN90#
          pierwsze wrażenie:
          z zewnątrz, w malowaniu (kolor 007) czarny grafit. bliżej grafitowy (naprószony brokart)
          wloty wentylacyjne łatwo dostępne, nawet w rękawicach. szyba z możliwością szybkiego demontażu sprawia wrażenie solidnie zamontowanej. blenda wyglądająca na black nie jest tak do końca. jest w odcieniu zielonym. wysuwanie blendy i chowanie? prefekt. miękko jak w masło. szczęka posiada blokadę która po "włączeniu" nie pozwoli by opadła. na pierwszy rzut oka perfekcyjnie wykończona całość pozwala spać spokojnie. montaż basickita pokazał że włoską robotę należy nieco poprawić. niedociągnięcia typu sterczące nici to standard. spasowanie kita nie pozwala powiedzieć negatywnego słowa. jak w chińskim zegarku . poza tym jest wszystko ok. 1680g (bez kita) praktycznie nie odczuwalne. odbierając paczkę musiałem przytrzymać kuriera. myślałem że będzie ważyła więcej .
          kask jest lżejszy od mojego integrala. może to kwestia zimy. resztę testów (szumy, trzaski) zrobię na wiosnę.........
          kask z kitem i zakupionym do niego kablem do noki działa ok.
          a tak na marginesie. nie miałem na łbie moim tak zajebiście dopasowanego hełma. niby za mały a jak w nim posiedzisz 10 min. to jak byś nic na głowie nie miał. zobaczymy jak się ułoży po pewnym czasie.
          Ostatnio edytowany przez advradek; 76.

Komentarz

Wygląda porządnie i ładnie

Jak wrażenia z jazdy w nim?

Komentarz

No a u mnie też zmiana, wreszcie dobrałem coś dla siebie co nie ugniata, (jak inne tej firmy). Właśnie dotarł z Niemiec. Wrażenia z jazdy - opiszę wczesną wiosną, ale grzebiąc po sieci - wygląda obiecująco.
              W związku z tym faktem sprzedaję mojego Lazera Granville - kask niewiele używany, zadbany - szczegóły w dziale SPRZEDAM.
              Załączone pliki
              Ostatnio edytowany przez cochise; 18.
              ...prawdziwy afrykaner sam wymyśla swoje historie, a potem zaczyna w nie wierzyć...

Komentarz

Naormanlie Panowie czad Wypasione kaski macie. Mam nadzieję że dobrze się będzie jeździc i bezpiecznie w nich.

Komentarz

Czesc witam serdecznie jesli chodzi o kask to dzis kupiłem kask CABERG KONDA nie byla to łatwa decyzja bo na rynku jest za duzo ładnych kasków lecz jak do mnie troche za drogich wiec postanowiłe kupic kask w sredniej cenie i padlo wlasnie na ten model jesli chodzi o pierwszą opinie to wygląda calkiem solidnie wizualnie nie ma sie doczego przyczepic i po zalożenie zaraz podpadlo mi to ze ma szeroki kąt widzenia w porównaniu z moim starym szczekowcem ten wygrał co do innych ocen to muszę poczekac aż zrobie conajmniej 100km i napisze na forum jakie są plusy i minusy tego kasku mogą sie przydać jako wskazówka lub oszczerzenie innym kolegą ! http://www.caberg-helm.com/products/caberg_konda.php chcialem dodac ze zaplaciłem 630 zł
                  Jesli chodzi o buty to po wielkim namysle i opisach na innych forach zdecydowalem sie na buty FORMA GT but turystyczny z wyglądu są OK reszte opini dodam jak tylko w nich trochę pojezdze http://www.formaboots.com/site/sched...touring&id=132

Komentarz

Zamieszczone przez klaudiusz Zobacz posta
                    Jesli chodzi o buty to po wielkim namysle i opisach na innych forach zdecydowalem sie na buty FORMA GT but turystyczny z wyglądu są OK reszte opini dodam jak tylko w nich trochę pojezdze http://www.formaboots.com/site/sched...touring&id=132
                    To samo co Diadora GT2
                    831-medium.jpg

Komentarz

Zamieszczone przez advradek Zobacz posta
                      kask doleciał. dostałem zniżkę na pierwszy n90 sprzedany w polsce. 5 lat gwarancji. miarę kasku przez przypadek brałem rozmiar większą. bardzo dobrze. rozmiarówkę mają zaniżoną o 1-1,5 cm.
                      tu kilka fotek
                      pierwsze wrażenie:
                      z zewnątrz, w malowaniu (kolor 007) czarny grafit. bliżej grafitowy (naprószony brokart)
                      wloty wentylacyjne łatwo dostępne, nawet w rękawicach. szyba z możliwością szybkiego demontażu sprawia wrażenie solidnie zamontowanej. blenda wyglądająca na black nie jest tak do końca. jest w odcieniu zielonym. wysuwanie blendy i chowanie? prefekt. miękko jak w masło. szczęka posiada blokadę która po "włączeniu" nie pozwoli by opadła. na pierwszy rzut oka perfekcyjnie wykończona całość pozwala spać spokojnie. montaż basickita pokazał że włoską robotę należy nieco poprawić. niedociągnięcia typu sterczące nici to standard. spasowanie kita nie pozwala powiedzieć negatywnego słowa. jak w chińskim zegarku . poza tym jest wszystko ok. 1680g (bez kita) praktycznie nie odczuwalne. odbierając paczkę musiałem przytrzymać kuriera. myślałem że będzie ważyła więcej .
                      kask jest lżejszy od mojego integrala. może to kwestia zimy. resztę testów (szumy, trzaski) zrobię na wiosnę.........
                      kask z kitem i zakupionym do niego kablem do noki działa ok.
                      a tak na marginesie. nie miałem na łbie moim tak zajebiście dopasowanego hełma. niby za mały a jak w nim posiedzisz 10 min. to jak byś nic na głowie nie miał. zobaczymy jak się ułoży po pewnym czasie.
                      Macałem dziś identyko jak Twój. Sprzedawca na Targach nie wiedział czy są inne kolory.
                      Lekki, ładnie wykończony, blenda leciutko się przesówa, nic nie piszczy, nie opada (szczęka ma blokadę otwarcia), dobrze do głowy dopasowany, wysciółka widać że jest juz porządnie wykoanana. Cena: z tego co pamietam to ok. 800 zł.

Komentarz

Zamieszczone przez LukaSS Zobacz posta
                        (...) Cena: z tego co pamietam to ok. 800 zł.
                        Tak przy okazji to w tej cenie naprawdę można wyrwać Schubertha Concepta lub C2. Dla zainteresowanych służę radą i pomocą JAK.
                        ...prawdziwy afrykaner sam wymyśla swoje historie, a potem zaczyna w nie wierzyć...

Komentarz

Zamieszczone przez cochise Zobacz posta
                          Tak przy okazji to w tej cenie naprawdę można wyrwać Schubertha Concepta lub C2. Dla zainteresowanych służę radą i pomocą JAK.
                          ile jest gwarancji ?

Komentarz

Zamieszczone przez advradek Zobacz posta
                            ile jest gwarancji ?
                            Tak jak to w Unii - 2 labo 3 lata.

Komentarz

ktory lepszy Nolan N103,Nolan N90,czy moze Schuberth C2 ma ktos jakies doswiadczenie ?

Komentarz

Podsyłam zestawienie od Cochise:

Pozdrawiam,
                                Gosia
                                Łoś, w przeciwieństwie do jelenia i innych zwierząt, choć lubi czasem pobujać w obłokach, nie ma wygórowanych ambicji...

Komentarz

Pracuję...
                                X